Kwas Chlebowy z Witnicy.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1184

Kiedy kilka dni temu kupowałem, w Biedronce kwas z Witnicy,
    usłyszałem ciekawy dialog dwóch młodych pracownic.
    ...Dorotko, a co to jest właściwie ten kwas?
    A, to taki koncentrat, do kiszenia żurku....

Comment

• Zychu
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.05
      • 56

Ależ kwas…

Comment

• kony
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.08
        • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bastion
        A, to taki koncentrat, do kiszenia żurku....
        No żurek byłby z tego pierwszorzędny

Co do samego kwasu, w Poznaniu widziałem go już w kilku sklepach (na pewno nie były to Biedronki bo tam akurat nie bywam). Nie próbowałem bo jakoś nie miałem śmiałości. Na codzień kupuję ten z Obołona.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
          Ukraina, Ivano - Frankivsk, Petlury 2/3, Brovarnia Honir. [Bez wyszynku]
          bastion
          Kolejny z mikrusów w Ivano- Frankivsku, mimo że jest umiejscowiony blisko centrum, zupełnie utaił swoją bytność. Gdyby nie to, że był z nami miejscowy człowiek, to zapewne bym tam nie trafił.
          Od podstaw zbudowana niedawno hala, skrywa praktycznie w jednym pomieszczeniu technologię...
          2022-11-21, 12:52
        • bastion
          Estonia. Raasiku, Meierei 3, Raasiku Olltehas.
          bastion
          Wieś Raasiku niczym nie różni się od innych wsi w Estonii. Idylliczna atmosfera niedzielnego popołudnia, którą używają sobie liczni miłośnicy dwóch kółek, uskuteczniający przejażdżki przy pięknej pogodzie, która nie jest tam taka oczywista o czym przekonałem się osobiście.
          ...
          2024-02-21, 22:38
        • bastion
          Ukraina, Owidiopol, Mikołaivska Doroha 140a, Ovidiopolskie Pivo.
          bastion
          Po stracie Krymu przez Ukrainę, trzeba było znaleźć jakiś nowy kawałek wybrzeża, by miłośnicy wypoczynku nad Morzem Czarnym mogli tam tłumnie zjeżdżać. Wybór padł na kawałek brzegu w pobliżu ujścia Dniestru. Ostatnimi latami nastąpił tam szybki rozwój infrastruktury turystycznej....
          2021-07-06, 21:35
        • darekd
          Ukraina, Łuck, Kiwerciwśka 49, Luchan
          darekd
          W 2020 roku ruszył w Łucku nowoczesny browar kraftowy. Prowadzą go bracia Walenty i Aleksy Popoowycz.

Browar warzy na sprzęcie firmy Craft Innovation ze Lwowa. Słód i chmiel imoprtowany jest między innymi z Niemiec, Polski, USA i Australii.
          Na stałe warzą: German Pils,...
          2021-06-17, 00:23
        • B_Bartek
          Kwas chlebowy
          B_Bartek
          Witam, na wstępie przepraszam jeśli zakładam temat nie w tym dziale, ale jeśli chodzi o warzenie piw można powiedzieć, że jestem upośledzony. Nie zabierając cennego miejsca w temacie, przejdę do sedna.

W pracy powierzono mi zadanie znalezienia producenta maszyn/urządzeń do...
          2015-01-14, 17:07
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...