Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Bractwo Piwne
Collapse
X
-
To w takim razie kręgowi lokalnemu poprzewracało sie w głowie. Ja płacę 100 rocznie + 20 wpisowego. Dzisiaj to wyjaśnię.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesups,ale namodziłemComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezestyle zarządali ode mnie. 100 na BP + 100 na krąg lokalny + 20 wpisowe.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesups,ale namodziłem
20 wpisowe, które było przeznaczone na legitymacje, ale z tego co wiem legitymacje są wyrabiane dużo taniej i nie ma wpisowego
100 na krąg lokalny, pewnie każdy krąg moze sobie zbierać na własne potrzeby, ale najważniejsze jest to żeby z tych pieniędzy rozliczył się przed swoimi członkami"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Nie bardzo rozumien po co ta dyskusja o wewnętrznych sprawach BP. Składka jest jaka jest nikogo na siłę do bractwa nie zapisują, nikomu też nie wyciągają siłą tych pieniędzy z portfela.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergieNie bardzo rozumien po co ta dyskusja o wewnętrznych sprawach BP. Składka jest jaka jest nikogo na siłę do bractwa nie zapisują, nikomu też nie wyciągają siłą tych pieniędzy z portfela.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumAle świadczy to o pewnym cenzusie. Niestety majątkowym.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Już wyjaśniłem sprawę. Krąg krakowski faktycznie zbiera 200 zł rocznie, nie będę się tu na forum publicznym rozpisywał dlaczego. E-prezesie, zawsze możesz się zapisać do kręgu łódzkiegoComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse... E-prezesie, zawsze możesz się zapisać do kręgu łódzkiego
niemniej czytając status i przysłuchując się dyskusjom lokalnego kręgu BP nie bardzo wiem co mi daje wstąpienie do BP. czy ktoś mógłby mi to jakoś łopatologicznie wyjaśnićComment
-
składki i inne wątpliwości
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów i spieszę z paroma wyjaśnieniami!
Przede wszystkim składki. Wysokość składek członkowskich jest określana przez coroczny Wielki Krąg Bractwa Piwnego (najwyższa władza w stowarzyszeniu) na rok 2006 jest to 100 pln + 20 pln tzw. "wpisowego" (m.in. na legitymacje [ok. 10 pln.]). Każdy kto choć trochę poznał Bractwo Piwne wie, że bardzo nam zależy na tym aby lokalne kręgi były silne i samodzielne. Dlatego Rada Starszych Kręgu może podjąć (po konsultacjach z członkami kręgu) uchwałę o podniesieniu wysokości składki - a różnica między 100 pln a składką lokalną pozostaje do wykorzystania (NA CELE STATUTOWE !!!) przez krąg lokalny. Skarbnik kręgu ma obowiązek rozliczyć dodatkowe fundusze przed Głównym Skarbnikiem BP.
Padło też pytanie: "... co można zyskać wstępując do BP..." hmmm... delikatnie mówiąc gdy ktoś zadaje nam takie pytanie - nie "palimy się" aby zaprosić taką osobę w nasze szeregi. To trzeba czuć i chcieć. A przypominając wielkiego JFK powiem: "nie pytaj co może dać Ci Bractwo Piwne ale zapytaj co Ty możesz dać Bractwu"
Serdecznie pozdrawiam.
Zbigniew Olobry.Comment
Comment