Piwo Breda

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• ART
    Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
    ART
    Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
    2024-10-12, 20:15
  • Prusak
    Browar Bóbr, Duch Pienin
    Prusak
    Lager o zawartości alk. 4., 7%.
    Zresztą ich pils ma podobnie i też występuje pod nazwą Duch Pienin.
    Mają jeszcze Ducha Tatr i tak pewnie można byłoby mnożyć te same piwa, zmienając tylko nazwy w zależności od zapotrzebowania.
    W zapachu słodowość i zbożowości,
    ...
    2024-12-18, 17:42
  • heckler
    Kvasice, Horní 7, Pivovárek Dobrá Kára
    heckler
    Kvasice to małe miasteczko leżące tuz koło Otrokowic i Zlina. Pod browar dotarliśmy w sobotnie przedpołudnie i tak szczerze, to nawet nie liczyłem , że kogoś tam zastaniemy. Ładnie odnowiony domek, stojący tuż przy ulicy, a na nim żeliwny szyld z nazwą browaru - Dobrá Kára. Natomiast...
    2025-07-23, 06:59
  • darekd
    ? [Funky Fluid], Ganz Egal
    darekd
    Seria "lager Series", a w tym przypadku w nawiasie nawet zgrabnie dodali - almost

12% ekstr.
    5% alk.

Chmiele - Perle, Tettnanger, Spalt Select, Saphir

Aromat - jest i chmiel i słód. Tony owocowe, korzenno-ziemiste, odrobina chleba
    Piana...
    2025-11-28, 23:22
  • darekd
    Ale Browar, Grass Hopper
    darekd
    Będąc w pewnym małym sklepiku zauważyłem to piwo w wyprzedaży za ok 4,5 PLN. Nazwa mi nieznana, więc dorzuciłem. Miły sprzedawca zaoferował mi, że spuści mi to piwo o złotówkę jak wezmę dwa, bo termin mu się kończy a ma jeszcze trochę tego. Pomyślałem, jaki miły człowiek... W...
    2025-10-20, 00:24
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...