Pan Wyciślok ponownie atakuje, tym razem z piwem Horsepower warzonym przez czeskiego Avara (Hlucin k. Ostrawy):
mam nadzieję że piwo nie będzie miało końskich posmaków
Przynajmniej będzie możliwość spróbowania Avara w Polsce.
Browary w Polsce oferują przede wszystkim piwa pasteryzowane. Dlatego firma Górna Półka podjęła kolejny raz wyzwanie i przygotowała specjalne opracowane piwo nie pasteryzowane! Oficjalna premiera na rynku odbędzie się w dniach 1-3 sierpnia 2008r (piątek – niedziela) w łódzkiej "Manufakturze" podczas Jarmarku Produktów Regionalnych. Każdy zainteresowany będzie mógł usłyszeć wiele ciekawostek związanych z powstawaniem naszego w 100% wyprodukowanego z naturalnych składników piwa. A dla wszystkich birofilów przygotowaliśmy tysiąc limitowanych, specjalnie numerowanych etykiet.
Zapraszam Marek Wyciślok.
Zapraszam Marek Wyciślok.
Przynajmniej będzie możliwość spróbowania Avara w Polsce.
No lekka przesada. Jedyne z czym mi się kojarzy, to napój energetyczny. Etykieta też stylizowana na jakiś gang motocyklowy? To ma być odwołanie do tradycji, do świeżości, do braku pasteryzacji? Ja rozumiem, że może prezes ma hobby, ale to jest biznes, a nie zabawa. W życiu bym nie pomyślał, że HorsePower może być niepasteryzowane.
Comment