A co taka cisza o Browarze Braniewskim?? Czy ktoś ma jakieś wieści na temat obecnego losu tego browaru i ewentualnej jego przyszłości? Szkoda byłoby aby taki zakład, który jeszcze 10 lat temu było określany mianem najnowocześniejszego w Europie środkowej popadał w ruinę
Browar Braniewski
Collapse
X
-
co z zakładem, to pewnie sam powinieneś wiedzieć najlepiej i się tym podzielić
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Related Topics
Collapse
-
Nie wiem dlaczego kupując to piwo we włoskiej knajpce Birra Cerqua (gościnne krany) byłem przekonany, że jest to włoskie piwo. Może dlatego, że nazwa brzmiała dość tajemniczo (nie angielsko) i po szybkim sprawdzeniu co ta nazwa oznacza nie wzbudziło to moich wątpliwości. A powinno, ale...-
Channel: Irlandia
2023-02-16, 20:57 -
-
Miejsce z historią, więc długo czekałem, by go dodać, bo nie było tu piwa.
Przed wojną i za okupacji był tu skład i rozlewnia piwa, o której wspominałem tu https://www.browar.biz/forum/piwo/hi...29#post2318229 (zdjęcia). W bliższych nam czasach budynek popadał w ruinę i po rewitalizacji Pl....-
Channel: Lubelskie
2022-06-06, 13:02 -
-
Piwowarstwo Lwówka Śląskiego to 36-stronicowa monografia dotycząca historii piwowarstwa w Lwówku Śląskim (woj. Dolnośląskie). Historia ta rozpoczyna się w roku 2009, kiedy książę Henryk I Brodaty jeszcze przed nadaniem praw miejskich, nadaje Lwówkowi uprawnienia do warzenia piwa i prawo... -
Čížová to mała wioska oddalona o niecałe dziesięć kilometrów od Piska. W jej centrum stoi XVII wieczny zamek, który to jeszcze parę lat temu popadał w ruinę, a obecnie odzyskał swój dawny blask. Z głównej drogi należy wjechać na dziedziniec i tam w odrestaurowanych zabudowaniach starego...-
Channel: Czechy
2019-07-24, 05:41 -
-
Witajcie!
Z tego, co mi sie obiło o uszy to wiadomość, że braniewski browar Bran wstrzymał warzenie! Smutne, bo to kolejny browar regionalny, który przestaje działać...-
Channel: Piwo - ogólne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment