Pijmy piwo z Raciborza
Collapse
X
-
-
Comment
-
No to może następną będzie 11-tka z 4,5% alkoholu? Byłoby miło.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Zamkowy to przymiotnik pospolity. Nie można go sobie zastrzec. Możesz zastrzec znak towarowy, dla określonego produktu, ale nie możesz sobie zastrzec nazwy Zamkowy. Ile zamków, tyle może być Browarów Zamkowych.
Co innego gdyby ktoś wymyślił nazwę Zamkoffy, to myślę, że to dałoby radę już zastrzec.Comment
-
Comment
-
A mi się wydaje, że nie może być dwóch firm o takiej samej nazwie w jednej miejscowości.
Wiec nie mogłoby być dwóch browarów Zamkowych w Raciborzu
Są też teorie o braku możliwości istnienia dwóch firm na jednym rynku, tj. w tej samej dziedzinie, a to już by było gorzej.
-
Kopyr ma racje nie można zastrzec nazwy pospolitej. Poza tym o ile się nie mylę to jest Bracki Browar Zamkowy w Cieszynie a ma być Browar Zamkowy w Raciborzu a nie Bracki Browar Zamkowy w Raciborzu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
To nie tak.Mogą być dwa browary Zamkowe w Raciborzu. A nawet browarów o takiej samej nazwie. Bo czym innym jest nazwa browaru, a czym innym podmiotu prowadzącego działalność.
Ważne, aby spółki różniły się danymi w KRS, więc np. przy tej samej nazwie wystarczy inny adres, NIP itd.Comment
Comment