Jeśli do mnie pijesz, to przyznam, że nie rozumiem. Wszedłem w konwencję i zamiast starotestamentowych 10 przykazań, przytoczyłem najważniejsze przykazanie. Nad przykazaniami skitofa można, a nawet trzeba dyskutować, bo są powiedzmy nie do końca przemyślane. Twoje zarzuty byłyby słuszne gdyby ktoś tutaj napisał, żeby skitof nie zawracał nam gitary bzdetami. Tymczasem ja, Maidenowiec czy delivish wzięliśmy udział w jego intelektualnej zabawia. Co nie znaczy, że ma być tylko [i]aplauz i zaakceptowanie[i].
10 przykazań dla piwowarów
Collapse
X
-
-
Jeśli do mnie pijesz, to przyznam, że nie rozumiem. Wszedłem w konwencję i zamiast starotestamentowych 10 przykazań, przytoczyłem najważniejsze przykazanie. Nad przykazaniami skitofa można, a nawet trzeba dyskutować, bo są powiedzmy nie do końca przemyślane. Twoje zarzuty byłyby słuszne gdyby ktoś tutaj napisał, żeby skitof nie zawracał nam gitary bzdetami. Tymczasem ja, Maidenowiec czy delivish wzięliśmy udział w jego intelektualnej zabawia. Co nie znaczy, że ma być tylko [i]aplauz i zaakceptowanie[i].i nie wszyscy muszą ich przestrzegać. Najwyżej trafią do piwnego piekła, gdzie będą tylko 1,5 litrowe Warki w PET-ach po 15 zł
Ostatnia zmiana dokonana przez YouPeter; 2009-09-20, 10:15.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Po obejrzeniu targów Drinktec w Monachium zgadzam się z tym w 100%. Ciewe tylko która z firm pierwsza zainwestuje w urządzenia do rozlewu piwa do PET i ewentualnie kiedy to nastąpi. Później pozostali gracze uczynia to samo. W chwili obecnej
Jak sami widzimy trwa sondowanie rynku przez GŻ.
Biorąc pod uwagę, że browary sprzedają dużo piwa w butelkach szklanych jednorazowych i puszkach to można sądzić że rynek na piwo w opakowaniach jednorazowych będzie.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
Ja nie byłem na Drinktec'u i cholernie żałuję, ale może w przyszłym roku znowu się spotkamy na Brau Beviale
YouPeter, albo jestem za głupi albo po prostu nie rozumiem Twojej logiki. W którym miejscu było napisane o podawaniu piwa w PETach w restauracjach? Punkt 6-ty brzmi "Nie zabijaj piwa w plastiku". Nigdzie nie jest napisane w jakich okolicznościach przyrody i natury. Nie rozumiem tego neofickiego zacietrzewienia, że na pewno od razu do petów będą lać koźlaki, portery i wszystko co najlepsze. Serio, czy się to komuś podoba czy nie, jestem w 100% pewien śledząc trendy rynkowe, że piwo lane do PETów będzie zajmowało coraz większą niszę na rynku. Ja nie mam absolutnie żadnego problemu z tym, żeby tak jak napisałem, piwa typowo sesyjne był rozlewane w plastik. Komuś nie pasuje - nie kupi, no kurde wolny rynek mamy. Zresztą i tak w większości w plastiku będą piwa, na brzmienie których nazw, niektórzy dostają apopleksji.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Ja nie byłem na Drinktec'u i cholernie żałuję, ale może w przyszłym roku znowu się spotkamy na Brau Beviale
YouPeter, albo jestem za głupi albo po prostu nie rozumiem Twojej logiki. W którym miejscu było napisane o podawaniu piwa w PETach w restauracjach? Punkt 6-ty brzmi "Nie zabijaj piwa w plastiku". Nigdzie nie jest napisane w jakich okolicznościach przyrody i natury. Nie rozumiem tego neofickiego zacietrzewienia, że na pewno od razu do petów będą lać koźlaki, portery i wszystko co najlepsze. Serio, czy się to komuś podoba czy nie, jestem w 100% pewien śledząc trendy rynkowe, że piwo lane do PETów będzie zajmowało coraz większą niszę na rynku. Ja nie mam absolutnie żadnego problemu z tym, żeby tak jak napisałem, piwa typowo sesyjne był rozlewane w plastik. Komuś nie pasuje - nie kupi, no kurde wolny rynek mamy. Zresztą i tak w większości w plastiku będą piwa, na brzmienie których nazw, niektórzy dostają apopleksji.Comment
-
Sam nie wierzysz w to co piszesz, bo jest nierealne i ma służyć tylko hiperbolizacji Twoich argumentów.
Z całym szacunkiem, ale wydaje mi się, że zakładając ten temat chciałeś wywołać dyskusję na poszczególne punkty.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Znam, Tylko co to ma do rzeczy?
Ja osobiście nie widzę sensu w tych "przykazaniach". Po co w ogóle autor podjął się trudu ich wymyślenia? To po pierwsze. Po drugie, większość z X przykazań, ogólnie rzecz ujmując, ma dość uniwersalny charakter, w przeciwieństwie do zaproponowanych przez skitofa. Praktycznie każdemu można coś zarzucić. Na przykład, dlaczego plastik jest zły, a o puszcze ani słowa itp., itd. Dla mnie piwowarstwo, to nie religia, nie potrzebuje dogmatyzacji, a wręcz przeciwnie. Co do plastiku, to ja wolałbym, żeby koncerny warzyły pijalne/dobre piwo i pakowały je z oszczędności w "pety", niż tak jak to jest obecnie w Polsce.
Ja go odbieram inaczej. Dla mnie jest on jednak bardziej na serio, niż z przymrużeniem oka. Jeśli się mylę, to powinien trafić do działu "Przy piwie", a nie tutaj.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2009-09-20, 13:01."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
A jeśli chodzi o browarnictwo przemysłowe to nawet się z wami zgadzam
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Ja osobiście nie widzę sensu w tych "przykazaniach". Po co w ogóle autor podjął się trudu ich wymyślenia? To po pierwsze. Po drugie, większość z X przykazań, ogólnie rzecz ujmując, ma dość uniwersalny charakter, w przeciwieństwie do zaproponowanych przez skitofa. Praktycznie każdemu można coś zarzucić. Na przykład, dlaczego plastik jest zły, a o puszcze ani słowa itp., itd. Dla mnie piwowarstwo, to nie religia, nie potrzebuje dogmatyzacji, a wręcz przeciwnie. Co do plastiku, to ja wolałbym, żeby koncerny warzyły pijalne/dobre piwo i pakowały je z oszczędności w "pety", niż tak jak to jest obecnie w Polsce.Comment
-
Poza tym, nie za bardzo jest jasne do kogo mają być skierowane te przykazania? W większości browarów to przecież nie piwowar decyduje o tym jakie piwo będzie produkowane, w jakim opakowaniu i z jakich surowców. Przypadki zaś, kiedy jednocześnie sprzedaje wyprodukowanego piwa są jeszcze rzadsze. To co zaproponowałeś jest mocno oderwane od rzeczywistości.
Jako intelektualny wzór postawy piwowara to, co zaproponowałeś po prostu się nie nadaje, choć domyślam się, że intencje były dobre.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2009-09-21, 00:07."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Spokojnie, chrześcijaństwo też zaczynało od 10 wytycznych. Już niedługo będziemy mieli kilka biblii, kilkanaście odłamów wiary, kilkaset ton egzegez i rudego prymasa Polski.Comment
-
Ja tylko słówko...
Pamiętam jak lat temu 4 na Zlocie w Ciechanowie dostałem od Naczelnika najlepszą pszenicę jaką piłem w życiu (przynajmniej tak ją zapamiętałem). Część wypiłem ciepłej, cześć zabrałem do domu i schłodziłem. Pyszne było eto piwo (jedno z pierwszych domowych, jakie próbowałem). Dzięki niemu uwierzyłem, że wdomu można zrobić lepsze piwo niż sklepowe i... przekonałem do tego żonę.
Było w PET.Comment