Okresowa kontrola piw niepasteryzowanych
Collapse
X
-
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Potwierdzam.Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
Moim zdaniem zacytowane określenie nie pozwala wyciągać wniosków na temat istnienia innych forów, ani tym bardziej o stanie ich zdrowia .Comment
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
-
Ja nie twierdzę, że Czes powiedział coś takiego (nie wiem czy to powiedział).
Wskazuję tylko źródło, z którego mogła wyniknąć taka pogłoska (nie wiem, czy owo stwierdzenie jest prawdziwe).Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Odnosiłem się do zdania Czesa o chorym browar.biz (którego nie mogę teraz znaleźć, ale wiem że był). Jak tu nie uznać, że jako zdrowy miał na myśli piwo.org skoro tam takiej zajadłej dyskusji z atakami personalnymi nie było a członkami stowarzyszenia są aktywni użytkownicy tegoż forum.Comment
-
Odnosiłem się do zdania Czesa o chorym browar.biz (którego nie mogę teraz znaleźć, ale wiem że był). Jak tu nie uznać, że jako zdrowy miał na myśli piwo.org skoro tam takiej zajadłej dyskusji z atakami personalnymi nie było a członkami stowarzyszenia są aktywni użytkownicy tegoż forum.
Co do "Żywego": Simon był świetnym marketingowcem, ale nie technologiem. Twierdząc, że piwo przechodziło mikrofiltrację wyjaławiającą "strzelał sobie w stopę". Wszak za jego czasów w składzie "Żywego" na kontretykiecie figurowały "żywe kultury drożdży".O!Nanobrowar Domowy "PiwU"Comment
-
Co do "Żywego": Simon był świetnym marketingowcem, ale nie technologiem. Twierdząc, że piwo przechodziło mikrofiltrację wyjaławiającą "strzelał sobie w stopę". Wszak za jego czasów w składzie "Żywego" na kontretykiecie figurowały "żywe kultury drożdży".Comment
-
Co do "Żywego": Simon był świetnym marketingowcem, ale nie technologiem. Twierdząc, że piwo przechodziło mikrofiltrację wyjaławiającą "strzelał sobie w stopę". Wszak za jego czasów w składzie "Żywego" na kontretykiecie figurowały "żywe kultury drożdży".
Z innej, acz pokrewnej beczki. Na nowych niefiltrowanych Corneliusach - Honig Weizen, Greener Bio-Up, Ale Ale i Premium Lager, wielkimi literami napisano Niefiltrowane i Bez Konserwantów. O pasteryzacji lub jej braku ani słowa. A piwo te są ani chybi pasteryzowane, w końcu mają datę przydatności ponad półroczną. Nigdzie jednak ani słowa o pasteryzacji. Klient myśli niefiltrowane->naturalne->niepasteryzowane i się myli.Comment
Comment