Wyborcza degustuje...
Collapse
X
-
hm, było to już w końcu szmat czasu wstecz...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Mam identyczne zdanie. Lud uwierzy we wszystko, co pokażą w telewizorze, a szczególnie, jesli będzie to opatrzone napisem "reklama". Cóż, ktoś mądry, albo Czarny albo Lec powiedzieli, że lud niebezpieczny jest czasami. Głupi jest zawsze.Krzysiu napisał(a)
Ta gazeta nie jest dla mnie wyrocznią.
Zupełnie się nie zgadzam, ani z rankingiem gazety, ani czytelników. Ranking czytelników jest żywym dowodem na potęgę reklamy.
Jak kiedyś w telewizorze jakaś oczyszczalnia ścieków żrobi reklamę, że trzeba codziennie spożywać pięc kilo ich gówien, bo są zdrowe i przysparzają atrakcyjności seksualnej, lud w to uwierzy. Oczyszczalnia dużo zaoszczędzi na karach za zanieczyszczanie środowiska
Comment
-
A to niby dlaczego? My wszak reklamie nie ulegamy. Jesli ktoś z forumowiczów lubi żywca, to dlatego lubi, że mu smakuje, a nie dlatego, że mu to reklama wmówiła.żąleną napisał(a)
Chciałbym tylko zauważyć, że wy też do tego 'ludu' należycie. Nie względem piwa, ale w iluś tam innych kontekstach na pewno.
Comment
-
No toż mówię - nie chodzi o piwo. Chodzi mi o to, że na pewno w jakimś stopniu ulegacie kulturze masowej, w tym reklamie, więc w rezultacie w jakimś kontekście do 'ludu' należycie. Więc nie ma sensu psioczenie na durnotę mas, bo sami wiele dajemy sobie wmówić, wcisnąć, chociaż nie zdajemy sobie z tego sprawy.Comment
-
Niekoniecznie. Mnie osobiście reklama nie rusza. Owszem, jest wiele takich, które mi się podobają, ale to nie znaczy, że kupuja reklamowane produkty. Na przykład kiedys podobała mi się reklama vegety, ale i tak kupowałem kucharka, bo tańszy i równie dobry. Niektóre4 reklamy Knorra też były niezłe, a ja i tak wybierałem Amino i Winiary, ale bynajmniej nie ze względu na reklamy.
Choć - przyznaję - kiedyś uległem reklamie. W zamierzchłych czasach (druga połowa lat osiemdziesiątych), radiowa Trójka robiła sobie jaja z reklam, "reklamując" jabłka (Ludzie ja was proszę - jedzcie macintoshe), totolotka (gdy rzuciła cię dziewczyna lub pobiła cię teściowa - zagraj w totolotka) i jogurtu (już dziś pędź do hurtu po skrzynke jogutru). Dałem się podejśc i wtedy zacząłem pić jogurty. Ale odkąd zaczęto je naprawdcę reklamować, to mi przeszło i odtąd z wyrobów mlecznych uznaje tylko sery. Ale nie Hochland ani Almette
Comment
-
Raz miałem coś podobnego. Wyczytałem gdzieś, że na MTV puszczą pierwszą polską reklamę. To był szał - w kultowej zachodniej stacji (byłem wtedy w liceum) będzie polski akcent! Zasiedliśmy z kumplem przedf telewizorem, obejrzeliśmy reklamę EB Red (swoją drogą bardzo ciekawą, chociaż piwo ani razu się w niej nie pojawiło), po czym z miejsca ruszyliśmy do nocnego po odpowiednie piwo.szostak napisał(a)
Dałem się podejśc i wtedy zacząłem pić jogurty.
Comment