BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Miało być ale władze Raciborza nie wyraziły zgody na użycie nazwy miasta na etykiecie piwa nie ważonego w Raciborzu.
Etykieta rzeczywiście zbyt podobna do innych (bo tych z tą samą szatą graficzną jest dużo więcej).
pifko miałem okazję przetestować w piątek i rzeczywiście wrażenia pozytywne. pozostawia bardzo fajny posmak, nawet po troszkę dłuższym przetrzymaniu w ustach - a właśnie na tej sprawie zarobiło u mnie minus kilka marek. co do dostępności to chyba jest nie najgorzej, z rekomendacji wziąłem z ostatnią dostawą. a jeżeli chodzi o sam browar to czekam jeszcze na powrót Twierdzowego :]
nowy artykuł z lokalnej prasy o browarze. Informacje... nie wiem... trochę przekoloryzowane i jakby nieco nieaktualne (informacja o tym że piwo będzie dopiero rozlewane a wszyscy pracują nad zgrywaniem sprzętu- a została już rozlana conajmniej jedna warka).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raymundo
http://www.nowiny.pl/artykul.php?a=show_art&ida=62736
nowy artykuł z lokalnej prasy o browarze. Informacje... nie wiem... trochę przekoloryzowane i jakby nieco nieaktualne (informacja o tym że piwo będzie dopiero rozlewane a wszyscy pracują nad zgrywaniem sprzętu- a została już rozlana conajmniej jedna warka).
z dobrych informacji jest i ta, że będzie dostępna również w beczkach.
Czy wiadomo coś, gdzie będzie dostępne w w Raciborzu w wersji lanej?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raymundo
W tym tygodniu będę prawdopodobnie w browarze to spróbuję się dowiedzieć.
o, w takim razie mam zestaw pytań
a może mają w planach otwarcie coś bezpośrednio związanego z browarem /piwiarnię przy browarze/, ewentualnie czy jest możliwa degustacja niefiltrowanej i niepasteryzowanej wersji? domyślam się, że to marzenia ściętej głowy...
czy mają w planach inne piwa, czy koncentrują się na jednym?
a może mają w planach otwarcie coś bezpośrednio związanego z browarem /piwiarnię przy browarze/, ewentualnie czy jest możliwa degustacja niefiltrowanej i niepasteryzowanej wersji? domyślam się, że to marzenia ściętej głowy...
czy mają w planach inne piwa, czy koncentrują się na jednym?
Z góry dzięki
To ja dorzucę jedno pytanie z mojego blogu - co z Twierdzowym?
Jak w temacie, dla mnie coś nowego. Jak do tej pory z Raciborza spotkałem p/w tylko z zamkowego. Niestety wszystko jest w kawałkach, najlepszy okaz jest cały ale brak mu rączki. Reszta w częściach, sporo spodów, rączek itd. Myślę że pojemność to 0.3-0.4 L. Wiadomo że technologia idzie...
Pizzeria na Ołtaszynie, która w sumie podobna jest to wielu innych w Polsce: https://pansmak.pl/
gdyby nie to że serwują piwa z browaru z Raciborza z kija (Raciborskie i Rżnięte). Przed skromnym obiektem/baraczkiem jest ogródek, a z boku nawet ogródek-plaża z leżaczkami.
Do...
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...
Comment