10-ta rocznica to dobra okazja do wydania upamiętniającej ją podstawki.Teraz jednak pewnie już za późno. Mam nadzieję że zdążą przynajmniej na 150-lecie browaru za 2 lata.
Tak czy siak moje nalepsze życzenia z okazji 10-lecia obecnej firmy.
Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2012-09-26, 00:05.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Czy to piwo rzeczywiście warzone jest w stylu marcowego?
W sumie fajny pomysł, piwo dobre, tylko etykieta taka mało "jubileuszowa", i może przydałoby się więcej informacji, z jakiej to okazji świętują to 10 - lecie, bo na etykiecie niby stoi rok 1864, a tu taka skromna rocznica?
Czy to piwo rzeczywiście warzone jest w stylu marcowego?
W sumie fajny pomysł, piwo dobre, tylko etykieta taka mało "jubileuszowa", i może przydałoby się więcej informacji, z jakiej to okazji świętują to 10 - lecie, bo na etykiecie niby stoi rok 1864, a tu taka skromna rocznica?
Na etykiecie stoi duże "10 lat", na kontrze natomiast jest tekst, myślę, że wystarczająco wyjaśniający, w jakim celu to piwo zostało uwarzone.
Ciekawa jestem, czy już komuś udało się spróbować Naszego Jubilata?
warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Być może będzie miało potem inną nazwę, ale tak jest na kranie.
Jak na pierwszy raz to nie ma efektu wow, ale generalnie jest to odmienne piwo od tego co było dotychczas na kranach browaru. Kolendrę czuć zarówno w zapachu jak i w smaku. Do tego pszeniczne miękkie nuty zbożowe. Nic...
Kolejny dziwny minibrowar w dziwnym miejscu.
Krzywaczka to mała wieś na południowy wschód od Krakowa, przez którą przebiega ruchliwa droga krajowa nr 52 Kraków - Bielsko-Biała.
Minibrowar mieści się w nowopowstałym potężnym, czterokondygnacyjnym budynku.
Dookoła jest...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony jasny żółto-pomarańczowa.
Aromat - niezbyt przyjemna kolendra zagłuszająca cytrusy.
Smak - podobnie jak...
Piwo bez większych wad, tak jak w opisie na etykiecie - "klasyka orzeźwienia", "lekkie i pijalne", natomiast pomarańcza bardzo niska, a kolendra wręcz homeopatycznie. Jedyne czego można się przyczepić, to wyczuwalny alkohol - koliduje ze stylem.
12,0`Blg
5,0% alkoholu...
Comment