Zmiana granic administracyjnych miasta wymaga bowiem podjęcia uchwał przez wszystkie właściwe samorządy, a następnie na tej podstawie uchwały Rady Ministrów w sprawie zmiany granic administracyjnych.
Wciąż brzmi łatwiej niż przekonanie konserwatora zabytków, do przywieszenia chociażby tabliczki informacyjnej na budynku(Doświadczenie własne). Strach pomyśleć jakby zareagował na rozbudowę czegokolwiek
--------------------
--------------------
"Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "
Łomża Podkapslowe to wyjątkowy produkt, ponieważ jest pierwszym piwem, które można pić na dwa sposoby: mętne – przed otwarciem wystarczy przechylić butelkę, tak aby drożdżowy osad z dna wymieszał się z jasnym piwem, lub niemieszane - lekkie i orzeźwiające.
"Konsumenci coraz częściej zamiast po „tradycyjne jasne pełne" sięgają po produkty z półki piw „ciekawych". Kierunek piw ciekawych zapoczątkowały piwa niepasteryzowane, ale wraz z ich upowszechnieniem się piwosze zaczęli poszukiwać nowych doznań w ramach kategorii. Obecnie w opinii konsumentów zainteresowanych półką piw ciekawych, wśród których szczególnie liczni są młodzi mieszkańcy dużych miast, kluczowym i szczególnie pożądanym atrybutem piwa jest jego mętność, nieklarowność."
Teraz już wiemy, że polskie piwa dzielą się na nudne i zwykłe, oraz ciekawe. Wychodzi na to, że to jest pierwsze ciekawe piwo z Łomży. Ciekawe...
Ostatnia zmiana dokonana przez wrednyhawran; 2012-09-27, 13:07.
Życie na Lubelszczyźnie nie jest łatwe. Nie mamy tutaj wysokich wieżowców ...
Słyszałem tę reklamę wielokrotnie, ale przed chwilą jakoś mnie to głębiej dotknęło. Przemyślałem sobie tę kwestię i doszedłem do wniosku, że to sie sprawdza - ja też nie mam lekko. A już na wsi to całkiem przerąbane mają. Najłatwiej żyje się w chyba w Warszawie, i we Wrcoławiu, wokół Sky Tower.
Oj nie czepiajcie się, reklama moim zdaniem wybija się ponad schemat polskich piwnych reklam. Zawsze jest albo na sportowo albo wielokrotnie warzone z siedemnastu słodów i ośmiu chmieli i co najważniejsze nie spasteryzowali.
Inna sprawa, że mogło być lepiej... No i jeszcze ten senator
Wyraźnie jest też inspirowana reklamą bodajże Chryslera z Eminemem.
Słyszałem tę reklamę wielokrotnie, ale przed chwilą jakoś mnie to głębiej dotknęło. Przemyślałem sobie tę kwestię i doszedłem do wniosku, że to sie sprawdza - ja też nie mam lekko. A już na wsi to całkiem przerąbane mają. Najłatwiej żyje się w chyba w Warszawie, i we Wrcoławiu, wokół Sky Tower.
Ze mną też byłoby kiepsko, bo mieszkam w okolicy z dwupiętrowymi budynkami, na szczęście tuż po skosie jest jeden konkretny blok, więc mam lżej.
Z niusa o biednym Browarze Staropolskim, który padł ofiarą złych koncernów (bo "nie był w stanie z nimi konkurować"):
Zduńskowolski browar warzył pięć gatunków piwa staropolskiego. Smakosze cenili je za unikalny smak i dojrzały aromat, które napój uzyskiwał w wyniku naturalnych procesów fermentacji bez użycia chemii.
PS Dla mnie piwa z BS były wysoce unikalne - uniknąłem prawie wszystkich.
Witam wszystkich pasjonatów piwa i nie tylko Przymierzam się do sprzedania swojego zbioru etykiet, co oznacza, że mogę go sprzedać, ale nie mam noża na gardle i nie muszę. W skład tego co posiadam wchodzą tak jak mniej więcej na zdjęciach: - etykiety powklejane w 4 segregatorach ...
Mój zbiór etykiet polskich z podziałem na browary restauracyjne , rzemieślnicze i kontraktowe . W ciągu najbliższych 2 tygodni dołoże reszte ktora zalega w szufladzie . Jeśli ktoś ma ochotę wesprzeć kolekcję chetnie przyjmę wszystko czego niemam wzamian za inne ety , podstawki i kapsle...
Comment