Ale to już od nich nie zależy. Jak rodzimi knajpiarze się nie interesują to należy ich olać i zarabiać kasę zagranicą.
A skąd taki wniosek, z braku ciągłej dostępności w całej Polsce? Chyba zapomniałeś, że robią piwo w niezbyt dużym browarze, w dodatku kontraktowo, czyli Browar na Jurze robi też swoje piwa tamże, zatem pewnie mają raczej nadpopyt, a nie nadpodaż.
Mam nadzieję, że dzięki takim zwycięstwom za kilka lat wyrośnie Wam w Polsce konkurencja na takim poziomie, że jak będę wchodził do sklepu to będę miał problem z wyborem piwa. Dobrze Panowie, że jesteście, gratulacje!!
Przy okazji ponawiam pytanie, które zadałem już chyba milion razy i nie doczekałem się odpowiedzi - czy będą PINTOWE podstawki??
Z Pintą z Alkoholi Świata na Wieniawskiej to radziłbym jednak troszkę uważać. Lodówki w tym sklepie wypełnione Żywcami, Lechami itp a Pinta stoi twardo na półeczkach w temperaturze niestety co najmniej pokojowej. W niedzielę 11 marca nabyłem tam "Atak Chmielu" (warka do 12 maja 2012 r.) i mam wrażenie, że jednak troszkę za długo stało to piwo w ciepełku: stanowczo za bardzo mętne i w smaku też jakieś niepokojące nutki wyczuwalne. Myślę, że piwo za 7,40 zł zasługuje na znacznie lepsze traktowanie. Obok "Ataku" stało jeszcze kilka innych Pint. Na pewno była "Ale Szycha".
No przecież płaci... Wybierając się do sklepu specjalistycznego i płacąc niemało za piwo, chyba można tego oczekiwać? Przecież to nie Biedronka gdzie standardem jest tanie piwo na palecie.
Nie, tylko nie rwę włosów z głowy z tego powodu. Po prostu nie korzystam z takiego sklepu. Trudno, żebym się zamartwiał każdą niewłączoną lodówką w jakimś zakichanym sklepie.
Ogólnie rzecz biorąc z tego biadolenia na forum nic nie wynika, poza koniecznością powiększenia serwera co jakiś czas.
Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2012-03-20, 13:24.
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....
Pojawiło się tych różnych wypustów Pinty w puszkach po różnych marketach, stąd i moje zainteresowanie, podsycone jeszcze kopyrowymi fimami. Tu akurat nabyte w Kaufie, ale chyba dostępne też poza sieciówkami. 9,99-10,99 PLN. Już przy Pinta Starter dla sieci Żabka miałem wątpliwości o...
Schwarzbier z Wieprza (tzn. z browaru w Wieprzu)
13% ekstr.,
5,5% alk.
Aromat - nie jest przesadnie intensywny, słodowy z gorzką czekoladą, ciut palony
Piana - wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka, trochę zostaje na szkle
Barwa - praktycznie czarna,...
Comment