Fotorelacja - wizyta w browarze Grybów - komentarze
Collapse
X
-
-
Fajna relacja.
Ten zbiornik wzieta przez Art-a za prekursora CIP to chyba stara kadź osadowa.
Troche dziwne dno co prawda...
W obecnych czasach chyba słuzy za zbiornik gorącej wody.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
Obok dużej kadzi stał mały zbiornik z napisem chlor, stąd takie przypuszczenie...Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-09-22, 20:30.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Miało być Das ist.. Tak to jest jak się w stanie nachmielonym tyka języka, o którym nie ma się zielonego pojęcia
Czas najwyższy iść w politykę, ignorancja, impertynencja i indolencja już mnie do tego predyscynują
Comment
-
Po takiej ciekawej fotorelacji aż żałuję, że się jednak do browaru nie wybrałem. Byłem w tym roku niedaleko, ale nie chciało mi się jechać 40 km. Z drugiej strony nie wiem czy bym coś zobaczył będąc sam?
Tak czy inaczej browar trzeba uratować! Może Pijcie piwa z Grybowa? Czy dalej jest w rękach czeskich?Comment
-
Comment
-
Aż tak źle to chyba nie jest. Mocne grybowskie piwa (np. Góralskie Krzepkie) wypadają bardzo przyzwoicie na tle konkurencji. Nie zalatują spirytem, są dosyć treściwe.
Niestety faktem jest, że marki poniżej 6 % trącają zbyt duża wodnistością. Plus jeszcze w tym, że grybowskie piwa są produkowane na dobrej wodzie.Ostatnia zmiana dokonana przez kosher; 2011-09-23, 10:11.Comment
-
Ja próbowałem "jasnego bocka dla koneserów" i dziękuję za mocne piwa z tego browaru.Aż tak źle to chyba nie jest. Mocne grybowskie piwa (np. Góralskie Krzepkie) wypadają bardzo przyzwoicie na tle konkurencji. Nie zalatują spirytem, są dosyć treściwe.
Niestety faktem jest, że marki poniżej 6 % trącają zbyt duża wodnistością. Plus jeszcze w tym, że grybowskie piwa są produkowane na dobrej wodzie.
Comment
-
W Grybowie mają ten sam problem co i w Zawierciu, potrafią uwarzyć dobre piwo, z jakiś względów tego nie robią, mają kompletny brak pomysłu na siebie i brak rozeznania w sprawach Piwnych (świadomie przez duże P).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Bock to akurat nie jest dobry przykład
Ale gdybyś nie patrzył pod kątem stylu (zgodność nazwy z zawartością), to jak na 8,1% to jest to jeszcze całkiem pitne mocne piwo.Comment
-
Nie patrzę pod kątem stylu. Patrzę pod kątem tego, że po kilku łykach wylałem tę ciecz, przypominającą U-boota z taniej wódki, do zlewu.Comment