AleBrowar
Collapse
X
-
Comment
-
Comment
-
jeżeli mogę coś zasugerować zamieniłbym jedno z piw na Sweet Cow, piwo znacznie łatwiejsze w odbiorze.
Będą dialogi jakie kiedyś słyszałem w Setce w Poznaniu. Na nalewakach był Atak Chmielu i chyba Śliwka w piwie.
- piwo poproszę!
- słodkie czy gorzkie?
i wybór jest prosty, a nie tylko gorzkie i bardziej gorzkieComment
-
Ledwo dostał AleBrowar i już narzeka!
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Comment
-
Pamiętaj proszę, żeby piwo nie było zbyt mocno schłodzone - nagminna praktyka w polskich lokalach...Comment
-
Comment
-
Kiedy premiera?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
-
Related Topics
Collapse
-
Coś się nabroiło w AleBrowarze
Były meldunki wcześniej o wycofaniu wybuchowych Mango Lassi ale wyszło tego więcej...
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie piwa z powodu ryzyka rozsadzenia butelki produktu
https://www.gov.pl/web/gis/ostrzez...-
Channel: Piwo - ogólne
2025-07-01, 18:05 -
-
Widziałem że to piwo miało wcześniej 5.3% alko a na market widzimy 4.8% przy tym samym ekstrakcie czyli 12*
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo ładnego.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - rześkie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-06-02, 11:50 -
-
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Są jeszcze parametry i skład:
Ekstr. 15%
Alk.6,2%
w składzie...-
-
-
18% ekstr.
7,2% alk.
Chmiele: Palisade, Citra, Centennial
Chyba skład i receptura nie zmieniła się z okresu kontraktowego AleBrowaru:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ar-golden-monk
Jak pojawiło...-
2023-02-03, 01:31 -
-
Na etykiecie mamy utytłanego świniopasa utrzymanego w AleBrowarowej stylówie, trzymającego pod każdą pachą świniaka.
Nazwa Farm i gift nijak mi nie pasują do przywołanej nazwy stylu American Pale Ale. Szczególnie gdy się to piwo doprowadzi do ust.
Bardziej to saison...-
2025-01-05, 01:30 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment