Manufaktura Piwna
Collapse
X
-
Tzn że jak będą dzwonić i się żalić, że za mało gorzkie, to też będziecie reagować?
Recepturę zawsze można zmienić, dostosować do wymagań rynku. Jeśli zostanie dobrze przyjęte, to nie będzie zmieniane. Jeśli będzie zalegać na półkach a klienci będą dzwonić do browaru oburzeni, że chcemy ich otruć (no bo gorzkie to pewnie trucizna), to będziemy odpowiednio reagować.
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Kocham nasz naród
90% narzeka i się czepia o wszystko
Ja się cieszę, że a) nawet Jabłonowo postanowiło robić nie tylko mózgotrzepy, b) współpracuje z piwowarami domowymi, c) wypuściło bardzo udanego Altbiera, d) całkiem zgrabnie powołało Manufakturę i e) że komuś z browarów komercyjnych chce się odpowiadać na nasze pytania i jeszcze za to płacić pomagając utrzymywać browar.biz.e
Mnie podoba sie sama koncepcja Manufaktury, czekam na nowe piwa i dziękuję za Altbiera - dobre, inne od zwykłych piwo z niezłej cenie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Żeby nie było tylko lukrowania to wydaje mi się, że piwo do którego używa się karmelu amoniakalnego a nie wyłącznie słodu barwiącego/ciemnego nie powinno znajdować się w Manufakturze. Chyba, że receptura Belfasta się zmieniła.
Pokale fajne, Polo takie sobie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Pinta,Allebrowar są skierowane do smakoszy ale też do klienta z grubym portfelem, są smakosze którzy z braku funduszy aby delektować się tymi piwami tak często jak by się chciało szukają czegoś zbliżonego a tańszego.Czasami trzeba wybrać albo jedna butelka Pinty albo dwie Altbiera,Lwówka Belga,Zawiercia BursztynowegoRzeczywistość jest taka, że ma to ma być wyższa półka w ogólnodostępnej propozycji piw z Jabłonowa. Czy się mylę? Z całym szacunkiem, ale te piwa mają się nijak do produktów Pinty, Alebrowaru czy tym bardziej Widawy. Nie dlatego, że są gorsze/lepsze, tylko dla tego, że skierowane są do innego klienta.
Comment
-
No niestety, myślę, że wyroby tychże dwóch marek byłyby tańsze, gdyby nie fakt, że są kontraktowi, co niestety podnosi koszty. Co do samej Manufaktury Piwnej, to ja sam bardzo lubię Altbiera, Klasztorniaka i Na Miodzie Gryczanym, uważam te piwa za bardzo udane i czekam niecierpliwie na nowe cacka od MP.Comment
-
Pracujemy właśnie nad listą lokali, w których będzie można skosztować naszych premierowych piw z beczki pierwszego września.
Główna premiera odbędzie się w łódzkiej Piwotece Narodowej. Będzie możliwość nabycia (a także wygrania) koszulek, otwieraczy, pokali. Będzie spotkanie z twórcą nowych piw, będzie ciekawie
A jutro ujawnimy drugie z premierowych piw
Comment
-
Zgodnie z zapowiedzią ujawniamy drugie piwo. To, które było już w Polsce warzone, ale na małą skalę (browary restauracyjne). Ale nasze jest trochę inne
Jeden Chmiel - piwo w stylu pale ale. 11% ekstraktu, 4.2% alkoholu. Jak sama nazwa wskazuje chmielone jedną odmianą chmielu, w tej edycji Fuggles. Dużo chmielu zostało dodane pod koniec gotowania, a także do chmielenia na zimno. Chcieliśmy wydobyć z chmielu wszystko co najlepsze, całe spektrum smaku i aromatu, jednocześnie utrzymując goryczkę na poziomie akceptowalnym dla piwoszy nie przywykłych do AIPA.Comment
-
Chyba EPA. Ekstrakt obiecujący, wielce ciekaw jestem tego piwa...Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2012-08-23, 14:46.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment