Z uwagi na to, że w segmencie mikrusów powoli raczkuje w Polsce coś innego niż browary restauracyjne za sugestią pewnej osoby zakładam nowy temat. Proponuje tutaj wrzucać informacje o wszystkich planowanych przedsięwzięciach, które nie są stricte minibrowarami restauracyjnymi.
Na początek taki kwiatek:
Wojaszówka (woj. podkarpackie)
W budynku dawnej szkoły podstawowej planowane jest otwarcie minibrowaru rzemieślniczego, w którym poza produkcją komercyjną odbywać się mają również szkolenia i warsztaty piwowarskie. Roczna wydajność browaru - 500 hl.
Na początek taki kwiatek:
Wojaszówka (woj. podkarpackie)
W budynku dawnej szkoły podstawowej planowane jest otwarcie minibrowaru rzemieślniczego, w którym poza produkcją komercyjną odbywać się mają również szkolenia i warsztaty piwowarskie. Roczna wydajność browaru - 500 hl.
Jeśli browar ruszy to myslę że będzie to zdecydowanie najmniejszy komercyjny browar w Polsce. Nie wiem jak wygląda sprzęt w szczyrzyckiej Marysi ale ten który zobaczyłem tutaj wyglądał pod względem wydajności na 2 x mniejszy od natolińskiego Artezana.
Comment