Dlaczego aż 7,2?! 
Spróbowałem je ostatnio. I uważam Marcowe za jeden z najgorszych debiutów Kormorana. W zapachu alkoholu co prawda nie czuć, za to w smaku - aż gryzie w gardło. Może przy schłodzeniu do 4-5C by weszło gładko, ale to nie jest dobra temperatura na tego typu piwa.
Po wypiciu postanowiłem zrobić porównanie i uraczyłem się legendarnym Tygrysem z Łodzi. Nie odstawał on za mocno od Waszego produktu pod względem smaków alkoholowych.
Niestety ale Marcowe to dla mnie mózgotrzep na miarę Jabłonowa.
					Spróbowałem je ostatnio. I uważam Marcowe za jeden z najgorszych debiutów Kormorana. W zapachu alkoholu co prawda nie czuć, za to w smaku - aż gryzie w gardło. Może przy schłodzeniu do 4-5C by weszło gładko, ale to nie jest dobra temperatura na tego typu piwa.
Po wypiciu postanowiłem zrobić porównanie i uraczyłem się legendarnym Tygrysem z Łodzi. Nie odstawał on za mocno od Waszego produktu pod względem smaków alkoholowych.
Niestety ale Marcowe to dla mnie mózgotrzep na miarę Jabłonowa.
 
		
	 
		
	 
		
	
 
							
						
 
		
	 Odfermentowanie nie zależy od długości leżakowania. Wróć - baczność - spocznij - i poprawić!
 Odfermentowanie nie zależy od długości leżakowania. Wróć - baczność - spocznij - i poprawić!
							
						 
		
	 , mnie chodziło o to, że jak próbowaliśmy we wrześniu było bardzo dobre - znaczy można by przerwać fermentację (skoro i tak ma być pasteryzowane) i walić w butelki.
, mnie chodziło o to, że jak próbowaliśmy we wrześniu było bardzo dobre - znaczy można by przerwać fermentację (skoro i tak ma być pasteryzowane) i walić w butelki. 
							
						 
		
	 
		
	 
		
	 
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment