Dlaczego aż 7,2?!
Spróbowałem je ostatnio. I uważam Marcowe za jeden z najgorszych debiutów Kormorana. W zapachu alkoholu co prawda nie czuć, za to w smaku - aż gryzie w gardło. Może przy schłodzeniu do 4-5C by weszło gładko, ale to nie jest dobra temperatura na tego typu piwa.
Po wypiciu postanowiłem zrobić porównanie i uraczyłem się legendarnym Tygrysem z Łodzi. Nie odstawał on za mocno od Waszego produktu pod względem smaków alkoholowych.
Niestety ale Marcowe to dla mnie mózgotrzep na miarę Jabłonowa.
Spróbowałem je ostatnio. I uważam Marcowe za jeden z najgorszych debiutów Kormorana. W zapachu alkoholu co prawda nie czuć, za to w smaku - aż gryzie w gardło. Może przy schłodzeniu do 4-5C by weszło gładko, ale to nie jest dobra temperatura na tego typu piwa.
Po wypiciu postanowiłem zrobić porównanie i uraczyłem się legendarnym Tygrysem z Łodzi. Nie odstawał on za mocno od Waszego produktu pod względem smaków alkoholowych.
Niestety ale Marcowe to dla mnie mózgotrzep na miarę Jabłonowa.


Odfermentowanie nie zależy od długości leżakowania. Wróć - baczność - spocznij - i poprawić!
, mnie chodziło o to, że jak próbowaliśmy we wrześniu było bardzo dobre - znaczy można by przerwać fermentację (skoro i tak ma być pasteryzowane) i walić w butelki.
Comment