Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Piwne memy

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 41%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• darekd
    Naabecker, Pils
    darekd
    Browar z Górnego Palatynatu (Bawaria)

https://www.naabecker.de/

Ekstr. 11,9%
    Alk. 5,1%

Aromat - słód (suszone zboże) bardziej wyraźny niż chmiel (tony kwaiatowe)
    Piana - wysoka, nie jest zbyt gęsta, ale trwalsza
    Barwa - słomka/jasne...
    2020-09-09, 21:39
  • kamcio1990
    Nowy wizerunek piw z browaru Amber.
    kamcio1990
    Kilka chwil temu browar Amber na swoim fanpafe'u zaprezentował swoje nowe piwo o nazwie "Pszeniczniak", oraz zaprezentował nowe butelki wraz z odświeżonymi etykietami....
    2012-04-06, 12:57
  • Cooper
    "Dobre Rady" BraXa - poszukiwane
    Cooper
    Szukam JAKICHKOLWIEK kapsli z serii BraXa "Dobre Rady". Poniżej zamieszczam skan przykładowego kapsla (wypożyczony z postu Beermatt'a).Na odworocie owych kapsli było MINIMUM 106 różnych nadruków z owymi radami - tyle spisałem (mogę udostępnić wykaz z tym co wiem że wyszło i...
    2003-11-30, 13:11
  • kosimazakii
    Pomiar blg
    kosimazakii
    Witam wszystkich serdecznie,

Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum, przed przejściem do meritum, napiszę kilka słów o sobie.

Moją przygodę z piwowarstwem domowym zacząłem po powrocie z urlopu w Amsterdamie, podczas którego miałem okazję po raz pierwszy...
    2011-12-27, 13:21
  • wpadzio
    Vysoký Chlumec, Lobkowicz Premium Pšeničný
    wpadzio
    Przemysłowe browary w Czechach raczej nie przepadają za warzeniem piw pszenicznych. Jednym z nielicznym wyjątków jest należący do holdingu Pivovary Lobkowicz browar Vysoký Chlumec, który latem tego roku zaprezentował swoją wersję weizena. Piwo jest niefiltrowane i ma 4,5% alkoholu.
    ...
    2015-12-06, 19:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...