to ja się przyłączam z wirtualnym kompotowym i mam nadzieję, że dokonamy zbiorczej degustacji przy naszym kominku [który i tak chwilowo prawdopodobnie będzie "kozą" z odzysku z powodu braku kasy .]
yemiołka napisał(a)
to ja się przyłączam z wirtualnym kompotowym i mam nadzieję, że dokonamy zbiorczej degustacji przy naszym kominku [który i tak chwilowo prawdopodobnie będzie "kozą" z odzysku z powodu braku kasy .]
Ty się tak Marco nie ciesz, bo w przerwie między degustacjami będziesz kafelkował!
a tak na marginesie: jeśli nam zgaśnie światło, to przez Radegasta [uprawiali z Janem kabelkowe szaleństwo]...
Piwofil napisał(a) Po co od razu usuwać? Wystarczy ją zamknąć, może jeszcze ktoś będzie chciał poczytać.
A na dodatek wino jest lepszym alkoholem do picia we dwoje na randce ( nie w parku i nie np. "Patykiem pisane"),piwo nie jest tak romantyczne, za to lepiej się je pije z kolegami do meczu, zależnie od okazji lepiej jest wybrać dany alkohol!
Tym bardziej, że panie w większości piwa nie lubią.
Moje doświadczenia są diametralnie inne.
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
To dotyczy głównie tych pań powiedzmy bardziej dojrzałych.
Zresztą pokolenie o którym myślę w ogóle nie przepada za piwem, poza tymi co piją wszystko, byle tanio.
No , ale mając w czasach swojej młodości do czynienia z czymś, co tylko kolorem przypominało piwo, trudno się temu dziwić
e-prezes napisał(a) "Tym bardziej, że panie w większości piwa nie lubią."
jest to wyłącznie wina browarów, które nie potrafią zrobić dobrego piwa dla tej grupy klientów.
A tak. Moja żona chciała się nauczyć pić piwo. Próbowała karmelowego, coolera, reddsa i jeszcze paru innych wynalazków i nic. Każde jest za cierpkie, za gorzkie itp. I pozostała zwolenniczka trunków mocnych. Ale na wszystkie sąsiadki równo piją piwo (sąsiedzi też), więc sam nie jestem
W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
W mieście Fredericia od 2020 działa browar restauracyjny.
Fredericia Brewpub zlokalizowany jest na głównym deptaku w mieście niedaleko portu.
Jest to przytulny lokal z domową atmosferą.
Do dyspozycji gości jest główna sala z dwoma mniejszymi wnękami, gdzie również znajdują...
Browar restauracyjny w nadmorskiej Warnie znajdujący się w doskonałej lokalizacji, przy jednym z głównych deptaków, zaledwie 150 metrów od głównego dworca kolejowego.
Lokal z eleganckim wnętrzem, bogato zdobionym drewnem i dość sporym ogródkiem przy deptaku.
Tuż przy barze...
Gdy miałem 8 lat trafiłem do chmielarni - przedwojennego budynku, do którego przywożono ciężarówki świeżo zerwanego chmielu (plantację też mi pokazano) - na końcu cyklu produkcyjnego była prasa wysoka na jakieś 6-8 metrów (czyli jej góra tkwiła gdzieś w otworze sufitu), która wtłaczała...
Comment