BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
W piątek Ale Browar świętuje swoje 14 urodziny. W sobotę dołączają Browar Bytów i Browar Puck.
W programie:
- 3 kapele na żywo
- grill i kiełbaski z ogniska
- wycieczki po browarze
- jedzenie
- premiery piw: piwo urodzinowe i Ale Kosmos
Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
Dominantą rynku jest spory gotycki...
Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...
Idąc z rynku w stronę Muzeum Umeni (gdzie facet wisi na gzymsie ) mamy mały sklep z kraftem. Ceny strzelają obecnie w kosmos. np. Polskie plastry zaj-zauery za 200 CK puszka
Ale można coś wyhaczyć np. z Clock, Raven, Opice, ja znalazłem dla siebie petka z Lazenskeho Pivovaru...