Potrzebny ogień w malowidłach afrykańskich lub indiańskich

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Potrzebny ogień w malowidłach afrykańskich lub indiańskich

Jak w tytule - potrzebuję zdjęć lub skanów malowideł ludowych (afrykańskich lub indiańskich), na których widać ogień. Maluję egzotyczny instrument i mam taki pomysł, żeby zrobić kanciaste geometryczne wzorki, które od dołu pożera ogień. Ogień też chciałbym zrobić taki kanciasto-geometryczny (bo to i łatwiej, i bardziej pasuje), ale zdolnościami malarskimi nie grzeszę, więc przydałyby mi się jakieś wzory.

Będę dźwięczny za wszelką pomoc w tej kwestii. Od paru godzin biegam po internecie, oczy wypatruję i nie mogę znaleźć niczego konkretnego.

• szostak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 1176

Skoro jesteś z warszawy, to zajrzyj do Muzeum Azji i Pacyfiku. Afrykańskich ani indiańskich raczej nie będzie, ale nie mniej interesujące instrumenty polinezyjskie, melanezyjskie, czy modne od niedawna aborygeńskie znajdziesz na pewno.
    Jeśli chcesz afrykańskie, to wiele mogą Ci pomóc koledzy z Górnego Śląska. W Okluszu jestw spaniałe muzeum afrykanistyczne. Co do Indian (ale i innych ciekawych stron świata z Afryką włącznie), to wiele można znaleźć w Puszczykowie pod Poznaniem, w muzeum Fiedlera

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Dzięki za odzew, ale bardziej chodziło mi o pliki graficzne, bo mam zamiar malować w nadchodzący łykent i w międzyczasie nigdzie się nie wybieram.

Ale do Muzeum Azji i Pacyfiku zajrzę, może coś ciekawego się znajdzie.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Bydgoszcz, Teofila Magdzińskiego 7, OGIEŃ Craft beer & pizza
        ART
        Robiąc przeszwend po bygdoskich lokalach z ciekawszym piwem trafiliśmy w Ogień.

Właściwie to głód był naszym przewodnikiem na pierwszym miejscu a na drugim piwne pragnienie. Pizza wychodzi im świetnie, bez 2 zdań.

Piwnie to jest kran z Moczybrodą - czas serferów....
        2023-10-17, 21:26
      • Serokomlak
        Islandia, Siglufjörður, Vetrarbraut 8-10, Segull 67 Brewery
        Serokomlak
        Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m.
        ...
        2024-10-06, 02:35
      • zasada
        2023.06.18, Szreniawa k.Poznania, XII Szreniawski Festiwal Piwa: Piwo z kulturą
        zasada
        18 czerwca 2023 r. w godzinach od 11.00 do 18.00 na terenie Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie (ul. Dworcowa 5, 62-052 Komorniki) odbędzie się XII Szreniawski Festiwal Piwa: Piwo z kulturą.

W programie m.in.:
        – ciekawostki piwne;
        –...
        2023-06-13, 19:24
      • Marusia
        Muzeum Piwowarstwa w Lwówku Śląskim
        Marusia
        Z upoważnienia Prezesa Marka Jakubiaka zakładam taki temacik i zapodaję co następuje:

Niniejszym informuję, że eksponat zakupiony przez Muzeum dzięki uprzejmości forumowiczów Browar.biz dotarł na swoje miejsce w dniu dzisiejszym Tym samym otworzył nam salę w Muzeum. Z jakiego...
        2009-03-27, 12:02
      • P1910
        Porcelanki WH SS - identyfikacja
        P1910
        Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
        2024-12-27, 00:27
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...