przy piwie o piłce kopanej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• VanPurRz
    replied
    Zawodników Jagi ewidentnie zżarły nerwy. Szkoda, bo Omonia była spokojnie do przejścia.
    A dzisiaj naprawdę dobre derby Krakowa.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
    Latarnik, jest jakieś amerykańskie określenie na takie sędziowanie? (po naszemu drukowanie).
    Jeszcze sie z takim okresleniem nie spotkalem, ale spokojnie w przyszlosci mozna uzywac nazwy Geigergate.

Leave a comment:

• Pinio74
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
    Oglądanie Legii w ostatnim czasie przyprawia mnie o ból zębów
    Rewanż w Rumunii chyba sobie odpuszczę...
    Nie oglądałem rewanżu i wygrali gładko. Dla dobra obu stron chyba nie będę oglądał już Legii...

Leave a comment:

• Pinio74
    replied
    Większego przekrętu na tym poziomie rozgrywek nie widziałem

Latarnik, jest jakieś amerykańskie określenie na takie sędziowanie? (po naszemu drukowanie).

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pilkarze Panamy po meczu.
    Ladrones znaczy zlodzieje, a corruptos nie trzeba tlumaczyc.

P.S.
    Warto zapamietac nazwisko sedziego, to Mark William Geiger, Amerykanin z New Jersey, tfu!
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    To w jaki sposob Meksyk zostal przepchniety przez sedziow do finalu pucharu CONCACAF jest po prostu wstretne.
    Cwiercfinal a szczegolnie polfinal to skandaliczne drukowanie wyniku.
    W tym ostatnim najpierw sedzia w pierwszej polowie oslabil Paname dajac czerwona kartke za przypadkowe starcie.
    W drugiej polowie Panama grajac w dziesieciu zdolala zdobyc gola i prowadzila do przedostatniej minuty meczu, gdy niezawodny sedzia przyznal rzut karny dla Meksyku.
    W dogrywce kolejny sprezentowany rzut karny i Meksyk wygrywa 2:1.
    Jesli do tego dodac totalny brak reakcji na zachowanie meksykanskich kibicow rzucajacych butelkami z woda i kubkami z piwem w panamskich pilkarzy i brak reakcji na uderzenia Panamczykow przez meksykanskich pilkarzy, raz z lokcia i raz z piesci dopelnia obrazu meczu.
    Bylem wczoraj totalnie zniesmaczony ogladajac to "widowisko".

Leave a comment:

• Pinio74
    replied
    Oglądanie Legii w ostatnim czasie przyprawia mnie o ból zębów
    Rewanż w Rumunii chyba sobie odpuszczę...

Leave a comment:

• concerto
    replied

Narzekamy na nasze finansowanie z samorządów za dużych stadionów, ale interesujące jest zobaczyć że w superwolnorynkowych i superbogatych USA bywa podobnie

Choć pewnie przynajmniej frekwencja jest wyższa. Ale i tak ciekawe: miliarderzy wymuszają na władzach wybudowanie stadionów dla ich drużyn.

Chyba coś jak z FIFA. Niby taka sobie organizacja, jak mała fundacja. Tylko sport jest tak ważny dla ludzi ( a przynajmniej im się tak wydaje ) że wszyscy się boją odmówić bo politycznie byłoby to samobójstwo.

Leave a comment:

• Admirador
    replied
    No to jednak się potwierdziło, że Brazylia w bardzo głębokim kryzysie.
    Aż żal było patrzeć jak kraj z taką futbolową historią i potencjałem (może to już przeszłość?) broni (chwilami dość rozpaczliwie) wyniku 1:0 grając z rywalem, któremu ambicji odmówić nie sposób, ale który piłkarsko jest przecież dość przeciętny. A gdy Paragwaj zasłużenie wyrównał, Brazylijczyków nie było stać, żeby zepchnąć przeciwnika do obrony. Co za czasy...
    Do mundialu pewnie się trochę "ogarną", mimo wszystko będzie inna motywacja (choć z drugiej strony, mecz z Argentyną na który się zanosiło w półfinale nie był wystarczającą motywacją?), ale póki co, upadli bardzo nisko.
    Mówiąc zupełnie serio, z tak grającą Brazylią, to nasi wcale nie byliby bez szans.
    Tak więc chyba Chile-Argentyna w finale.
    Nie wiem na co stać Peru, widziałem ich tylko w jednym meczu i to akurat nie tym gdzie (podobno) zagrali najlepiej. Ale (zdeterminowanych aż do przesady - vide dość haniebny atak na Cavaniego) gospodarzy chyba jednak nie przeskoczą.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Niestety mecze na Copa są ...takie sobie. Tempo jest niskie, zaangażowanie takie sobie. Dzisiaj trochę Brazylia próbuje grać ale i tak ME na dużo wyższym poziomie. Szkoda bo liczyłem, że obejrzę piłkę techniczną i zarwane noce będą tego warte.

Leave a comment:

• Admirador
    replied
    Tak, mecz Kolumbii z Peru senny raczej. Niestety, ale widać, że wielkie (dziś kolumbijskie, wczoraj urugwajskie; Argentyny nie widziałem) gwiazdy z europejskich klubów są zmotywowane w stopniu dość ograniczonym. Na pewno też dochodzi zmęczenie sezonem. Zaryzykuję, że faworytem nr 1 Chile, które na razie gra dobrze. A ponieważ grają u siebie to motywacji im nie zabraknie. Największy potencjał mają oczywiście Argentyna i Brazylia. Ale będą chcieli dojść jak najdalej minimalnym kosztem. Więc wypada kibicować bohaterom drugiego (trzeciego) planu. Zatem: Vamos Venezuela

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Oglądamy. Zgadzam się, że wychodzenie 3 drużyny to przesada. Na razie nie było jeszcze jakiegoś dobrego meczu. Nie liczę Chile Boliwia bo to mecz do jednej bramki. Nawet dzisiaj gdy Peru i Kolumbia muszą walczyć o awans to nic się nie dzieje. a na boisku James Rodriguez czy Radamel Falcao

Leave a comment:

• Admirador
    replied
    Oglądacie Copa America?
    Beznadziejny ten regulamin. Jeśli z 12 drużyn (w 3 grupach) do ćwierćfinału awansuje aż 8, to dzieją się takie rzeczy jak dziś. Urugwaj z Paragwajem, gdzie w normalnych okolicznościach byłaby walka do ostatniej minuty, grają sobie w II połowie na remis, który urządza jednych i drugich. A Argentyna pewna awansu jeszcze przed ostatnim meczem... Więc idę spać i nie oglądam ich meczu z Jamajką. Trzeba zachować siły na mecze, które będą o coś

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Serbia mistrzem swiata pilkarzy do lat 20.
    W finale pokonali, po dogrywce, Brazylie 2:1.
    Brazylia cisnela, Serbowie umiejetnie sie bronili, a kiedy bylo trzeba wyprowadzali zabojcze kontry.
    Mlodzi Serbowie wygladaja na dobrze ulozony zespol i moga jeszcze w przyszlosci namieszac.
    W meczu o 3 miejsce Mali pokonalo Senegal 3:1 a ostatnie 20 minut tego meczu bylo po prostu wspaniale, cudowne gole Traore, dwa rzuty karne (oba obronione) i odwrocenie losow meczu od 0:1 do 3:1. Szkoda, ze staruchy tak ladnie nie graja.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2015-06-20, 10:06.

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
    Ale się nasi rozstrzelali.Co prawda przeciwnik słaby ale 7: 0 gromi wrażenie.
    Widzę, że ci w tym szpitalu mózgu nie naprawili. A mogli przy pokazji

Leave a comment: