przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Problem jest taki, że ustawodawca przy okazji karania sam złamał kilka swoich zasad. A więc nie jest święty. Nie ma zresztą co gdybać - sąd rozstrzygnie. przypominam zresztą, że już nie raz przepisy ustalane przez UEFA okazywały się niezgodne z prawem (prawo Bosmana czy Webstera). Tym razem kara jest absurdalnie wysoka. I nie ma co poddawać się jak ciele wyrokom Uefy. UEFA nie jest pewna swego dlatego robi obstrukcję przy postępowamiu. Teraz Legia wystąpi o zabezpieczenie powództwa czyli w tym wypadku czasowe zawieszenie kary. Zobaczymy co dalej. -
Zalewski nie, a Hiszpan, który na medal nie zasłużył, o czym przypomnieli mu wczoraj podczas dekoracji kibice na stadionie.Leave a comment:
-
Nie bądź złośliwyTak to już jest, na pierwszym miejscu kasa i wcale mnie to nie dziwi. Pijar Legii próbuje u Szkotów wzbudzić litość i ducha sportowego a dla kibiców wskazać ich jako winowajców, mówi się o grze nie fair. A przewracanie się w polu karnym wymuszając czerwone kartki i karnego to też fair? A mimo to każdy klub stosuje takie praktyki i nikt po meczu nie kruszeje aby oddać mecz walkowerem po oszustwie na sędziach.
Jak zostałem biurwą zawodową to jeden z starych pracowników powiedział mi "Pamiętaj, możesz mieć burdel na warsztacie, ale w papierach zawsze porządek".Leave a comment:
-
Mam pytanie, czy w przepisach UEFA za takie "zagranie" ustawodawca przewiduje "widełki" od pogrożenia palcem do wybicia całej drużyny włącznie, czy tylko 3:0 dla przeciwnika. Jeśli to drugie, to mimo że kibicuję Legii, to uważam, że całe te odwołania można sobie w "korki" wsadzić i NIE POWINNO się nic zmienić. Jest przewinienie - jest kara i koniec.Leave a comment:
-
Taaaak. Zalewski też powinien zrezygnować ze srebra bo zdobył je dzięki ekscentrycznemu zachowaniu Francuza? To takie niesportowe, przecież przybiegł trzeci a Francuz tylko zdjął koszulkęLeave a comment:
-
A czego można oczekiwać od Szkotów ? Że wspaniałomyślnie w imię jakiejś idei zrezygnują z milionów Euro ? Przecież Celtic to firma która działa w sektorze piłki nożnej (podobnie jak Legia), nie znam frajera który by się zdecydował na taki krok.Leave a comment:
-
-
-
Tak z ciekawosci spytam, ile teraz kosztuja bilety na mecze pilkarskie w Polsce?Leave a comment:
-
Ciekawa, w kontekście "europeizacji" polskich stadionów wypowiedź Bońka:Nie znam polityki klubów w zakresie marketingu, nie wtrącam się do niej. Ja bym zrobił bilety ekstremalnie tanie, zwłaszcza dla dzieci i młodzieży, aby chodzenie na mecze weszło im w krew. Wiadomo, że mamy społeczeństwo nie za bogate, a ci najbogatsi najczęściej na mecze wchodzą za darmo i to na trybunę dla VIP-ów. Za przychodzenie na mecze płaci szary kibic. W ten sposób wpływy z biletów stanowią bardzo małą część składową w rocznych budżetach klubów. Dlatego walczyłbym o ilość kibiców, a nie o ich jakość.Leave a comment:
-
-
Niezły aparat propagandowy stoi za cewukaesem jeśli kompromitacja i najwyższy pokaz niekompetencji władz i pracowników (poza piłkarzami) natychmiast przekute zostały w narrację o tym, że wszystkie nitki trzyma Celtic i nawet za koklusz odpowiada.
A to, że z automatu dopisuje się cewukaesowi pieniądze za awans do fazy grupowej LM to już megalomania na miarę uznawania tytułu mistrzowskiego z 1993 roku.Ostatnia zmiana dokonana przez Spirifer; 2014-08-12, 14:29.Leave a comment:
-
Niezły aparat propagandowy stoi za cewukaesem jeśli kompromitacja i najwyższy pokaz niekompetencji władz i pracowników (poza piłkarzami) natychmiast przekute zostały w narrację o tym, że wszystkie nitki trzyma Celtic i nawet za koklusz odpowiada.
A to, że z automatu dopisuje się cewukaesowi pieniądze za awans do fazy grupowej LM to już megalomania na miarę uznawania tytułu mistrzowskiego z 1993 roku.Leave a comment:
-
Bo z rzeczywistości wynika, że poważnie tę grę potraktowali tylko piłkarze, no i może jeszcze trener (ale tu mam wątpliwości - bo trener też powinien pilnować, kogo ma realnie w składzie, ale on "inostraniec", to może mógł myśleć, że wspólpracuje z profesjonalnie zarządzanym zespołem)...
Leave a comment:
-