Szczerze powiem, że nie mam pojęcia. Byc może to oficjele, ale siedziałem po tej samej stronie stadionu więc dokładnie nie widziałem. A może z ławki Polonii mikrofony C+ przechwyciły takie wrzaski?
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem! -
Być może powędrujesz na Papricanę także w tą sobotę, bo Zagłębie ma "zadymę" ze stadionem i rozważana jest też taka wersja.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzZawijam się na Papricanę,ciekawe jak wypadnie inauguracja ...Kontuzje przetrzebiły szeregi Portowców,ale od czego są zmiennicy
.Jakoś to będzie 
Comment
-
W drugiej rundzie eliminacyjnej, w pierwszym meczu Celtic G. naszych asów eksportowych dostał baty w Bratysławie z Petrzalką skromne 5-0. Szukam właśnie składów tego meczu, ale nic nie mogę znaleźć. Jedynie co wiem to pewniakiem miał byc Boruc.
A z tego co kojarzę to Asy z Bratysławy w pierwszej rundzie z kolei dostały baty w Kazachstanie. Rozumiecie coś z tego?
(_)>
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Tylko to, że piłka to piękna gra w której faworyt może ponieść sromotną kleskęPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertosW drugiej rundzie eliminacyjnej, w pierwszym meczu Celtic G. naszych asów eksportowych dostał baty w Bratysławie z Petrzalką skromne 5-0. Szukam właśnie składów tego meczu, ale nic nie mogę znaleźć. Jedynie co wiem to pewniakiem miał byc Boruc.
A z tego co kojarzę to Asy z Bratysławy w pierwszej rundzie z kolei dostały baty w Kazachstanie. Rozumiecie coś z tego?

A poważniej to gdyby polscy piłkarze nie robili w majty przed meczami z każdą trochę sławniejszą drużyną to i my mielibyśmy trochę radości. Inninie patrzą czy to Real czy inny Celtic tylko grają a nasi chcą tylko "honorowo odpaść".
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
No właśnie o to mi chodzi - nasi mogą jedynie pomarzyc o takim wyniku nawet z europejskim średniakiem jakim jest Celtic.(_)>
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Jednak mecz odbędzie się w Polkowicach ...Tylko 220 biletów przyznano fanom Pogoni...Chętnych jest ponad 600 osób.Czuję,że będzie dym ,gdyż sporo osób pojedzie bez biletu i pokłosiem będzie zakaz wyjazdu zorganizowanej grupy na conajmniej dwa spotkania wyjazdowe(obym się mylił).Ja cholera w pracy,a pojechałbym na mecz,oj pojechałbymPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roboxByć może powędrujesz na Papricanę także w tą sobotę, bo Zagłębie ma "zadymę" ze stadionem i rozważana jest też taka wersja.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
- 9 dla Widzewa
Chciałbym trochę podyskutowac w tym temacie. Odłóżmy na chwilę moralność a porozmawiajmy o prawie.
1. PZPN i UEFA w zeszłym roku przyznały licencję stowarzyszeniu RTS a te przekazło ją Stowaszryszeniu Bońka. Obie organizacje w zeszłym roku uznały, że przejęcie takie jest zgodne z prawem a długi zostają w istniejącej ciągle spółce SPN Widzew SSA.
2. Chciałbym aby ktoś znający prawo handlowe przybliżył mi sprawę (choć pewnie nie jest łatwa interpretacyjnie ale pewnie można znaleźć przykłady z biznesu które byłyby analogiczne)
3. Cała sprawa wygląda mi na próbę zniszczenia Widzewa przez panów Tomaszewskiego i Dmoszyńskiego którzy teraz trzęsą PZPN, do tego dochodszi pan senator z Kujawiaka z którym Widzew rywalizowałby o awans więc jkednego kandydata będzie mniej i to obok Jagi najpoważniejszego. Liczyli na to, że Widzew upadnie a skoro się odrodził to trzeba go zniszczyć bo panowie ci wiedzą doskonale, że Widzew sprzeda teraz zawodników i wycofa drużynę jednocześnie spokojnie wygrywając sprawę z PZPN w sądzie. Stracą tylko PZPN (ogromne wielomilionowe odszkodowanie) , Widzew który zacznie od jakiejś B-klasy i polska piłka która bez Widzewa jest znacznei uboższa (to tak jakby z Ligi zabrać Legię)
4. Czekam na ujemne punkty dla Cracovii, Zagłębia Lubin, Arki za kupowanie meczów w II lidze, dla Odry Wodzisław za kupienie sędziego w meczu z GKS Katowice bo chyba prawo jest jedno dla wszystkich a nie inne dla Piasta i Widzewa a inne dla pozostałych?
5. I nasuwa się jeszcze jedno pytanie, czy równie surowej kary spodziewać się może stołeczna Polonia. Tam nastąpiły identyczne przekształcenia. Zadłużona spółka KP Polonia oddała drużynę nowej spółce KSP Polonia. Podobnie jak w przypadku Widzewa, długi pozostały w starej spółce. Czy zatem Polonia nie naruszyła przywoływanych przez Wydział Dyscypliny przepisów nakazujących przejęcie zarówno pasywów jak i aktywów? A może te przepisy nie dotyczą stołecznych klubów?To inaczej miało być, przyjaciele,
-
To nie jest chyba takie proste, bo jak Tomaszewski zapowiedział ujemnie punkty dla Zagłębia, to zarząd klubu powiedział, że ma jego propozycję dokładnie tamPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum4. Czekam na ujemne punkty dla Cracovii, Zagłębia Lubin, Arki za kupowanie meczów w II lidze, dla Odry Wodzisław za kupienie sędziego w meczu z GKS Katowice bo chyba prawo jest jedno dla wszystkich a nie inne dla Piasta i Widzewa a inne dla pozostałych?
i bez postanowienia sądu niech nawet nie próbuje. No i nastała cisza.
Comment
-
Nie może być - Zythum chce, by kluby sportowe traktować jak przedsiębiorstwa.
Żeby było merytorycznie - przepisy (zarówno PZPN, jak i FIFA) uniemożliwiają klubom dochodzenia swoich racji w sporach z federacjami przed sądami powszechnymi. Jeżeli Widzew zdecyduje się na coś takiego, najprawdopodobniej wyleci z PZPN. Taka wizja powstrzymała już Szczakowiankę.Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2005-07-29, 09:00.Comment
-
Zythum nie chce ale skoro tak są to zythum pyta i dyskutuje. No nie wiem czy powstrzymało Szczakowiankę - w sądzie jest pozew o 9 mln, a PZPN wyrzucił GKS aby Szczakowianka została w II lidze i tym samym wycofała pozew. Poza tym to niekoniecznie klub idzie do sądu ale np.: Boniek lub Stowarzyszenie jako osoba prawna.
Robox- no właśnie, widocznie Boniek był zbyt grzeczny. Też zamiast powoływać się na prawo i jeździć na posiedzenia wydziału dyscypliny przedstawiając dokumnety powinien powiedzieć że ma ich w d ...
To inaczej miało być, przyjaciele,
-
-
Martwi mnie, że Wisła gra rewanż na wyjeździe. To co się dzieje w polskiej lidze z tym co się potrafią wykręcić Grecy to mały pikuś.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
W prawie handlowym jest to najnormalniejsza działalność pod słońcem. Ratuje się w ten sposób upadłe przedsiębiorstwa (przykład- Huta Częstochowa) - syndyk sprzedaje przedsiębiorstwo, które działa, a spółka bez przedsięiorstwa spłaca długi. Natomiast nie można odnosić prawa handlowego (a dokładnie Kodeksu Spółek Handlowych) do prawa sportowego i przepisów wewnętrznych PZPN. Ponadto tak naprawdę nie wiemy, jak sprawa wygląda od podszewki, więc trudno w tym temacie autorytatywnie orzekać, co jest zgodne z prawem, a co nie.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumChciałbym trochę podyskutowac w tym temacie. Odłóżmy na chwilę moralność a porozmawiajmy o prawie.
1. PZPN i UEFA w zeszłym roku przyznały licencję stowarzyszeniu RTS a te przekazło ją Stowaszryszeniu Bońka. Obie organizacje w zeszłym roku uznały, że przejęcie takie jest zgodne z prawem a długi zostają w istniejącej ciągle spółce SPN Widzew SSA.
2. Chciałbym aby ktoś znający prawo handlowe przybliżył mi sprawę (choć pewnie nie jest łatwa interpretacyjnie ale pewnie można znaleźć przykłady z biznesu które byłyby analogiczne)
Gdybyś bez emocji spojrzał na sprawę, to zauważyłbyś, że polska piłka będzie się miała tak samo dobrzez Widzewem, jak bez Widzewa. Zawodnicy to zwykli wyrobnicy, których kupujesz i sprzedajesz bez drgnienia ręki, a jeśli chodzi o tzw. "tradycje", to były dziesiątki klubów z większymi tradycjami, po których ślad nie został, a ligi grają. PZPN nie straci, bo jeszcze nikomu nic nie płacił, a Widzewowi B-klasa dobrze zrobi, bo może chociaż nauczą się grać w piłkę.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum3. Cała sprawa wygląda mi na próbę zniszczenia Widzewa przez panów Tomaszewskiego i Dmoszyńskiego którzy teraz trzęsą PZPN, do tego dochodszi pan senator z Kujawiaka z którym Widzew rywalizowałby o awans więc jkednego kandydata będzie mniej i to obok Jagi najpoważniejszego. Liczyli na to, że Widzew upadnie a skoro się odrodził to trzeba go zniszczyć bo panowie ci wiedzą doskonale, że Widzew sprzeda teraz zawodników i wycofa drużynę jednocześnie spokojnie wygrywając sprawę z PZPN w sądzie. Stracą tylko PZPN (ogromne wielomilionowe odszkodowanie) , Widzew który zacznie od jakiejś B-klasy i polska piłka która bez Widzewa jest znacznei uboższa (to tak jakby z Ligi zabrać Legię)
Wypada to jeszcze udowodnić.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum4. Czekam na ujemne punkty dla Cracovii, Zagłębia Lubin, Arki za kupowanie meczów w II lidze, dla Odry Wodzisław za kupienie sędziego w meczu z GKS Katowice bo chyba prawo jest jedno dla wszystkich a nie inne dla Piasta i Widzewa a inne dla pozostałych?
I podchwytliwe pytanie - czy jesteś pewien, że to jest taka sama sprawa? Czy widziałeś dokumenty? Odpowiedź jest prosta - nie widziałeś, a opierasz się na plotkach. Mnie PZPN lata luźno, jak również Polonia i Widzew, ale daleki jestem od ferowania wyroków na podstawie plotek, rozpowszechnianych wśród kibiców.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum5. I nasuwa się jeszcze jedno pytanie, czy równie surowej kary spodziewać się może stołeczna Polonia. Tam nastąpiły identyczne przekształcenia. Zadłużona spółka KP Polonia oddała drużynę nowej spółce KSP Polonia. Podobnie jak w przypadku Widzewa, długi pozostały w starej spółce. Czy zatem Polonia nie naruszyła przywoływanych przez Wydział Dyscypliny przepisów nakazujących przejęcie zarówno pasywów jak i aktywów? A może te przepisy nie dotyczą stołecznych klubów?Comment