przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Ja bym chciał Holandię, ale zobaczymy. Byle nie Brazylia i Argentyna, bo zwyczajnie są cienkie i uwieszone na Neymarze (już nie) i sędziach a z drugiej strony na Messim... -
Zgadzam się. Dziwne mistrzostwa. Niby piękne, pasjonujące, masa goli, ale... żadna drużyna tak naprawdę nie zachwyca. 4 lata temu Hiszpania grała kosmos. 8 lat temu też Włosi mieli super pakę i zasłużenie zostali MŚ. 12 lat temu magiczna była Brazylia z niesamowitym Ronaldo. A teraz? Niby w 1/2 finału jest wielka czwórka, faktycznie najmocniejsze ekipy. Ale żadna z nich nie przekonuje, nie gra jak przyszły mistrz. Być może ten obraz się zmieni, bo ktoś odpali i zachwyci. W zasadzie każdy z 4 scenariuszy nie będzie zaskoczeniem.
Ciekawi mnie jak zareaguje Brazylia na stratę Neymara. Może się posypią. A może właśnie paradoksalnie to ich wzmocni. Skończy się patrzenie na Neymara, każdy weźmie na siebie odpowiedzialność i da więcej od siebie. Często tak jest. Oscar czy Hulk byli w cieniu. Teraz mogą nagle odpalić (Freda przemilczę) Zobaczymy. Sercem jestem chyba za Holandią, ale nic mnie tu nie zdziwi, szansę mniej więcej po 25 proc.
Czy Hiszpania wymiatała w RPA? Zaczeli od porażki ze Szwajcarią, ciężki mecz z Chile...w fazie pucharowej same zwycięstwa po 1:0 i ćwierćfinał z Paragwajem w którym rzut karny wybronił Cassilas. Dla mnie paradoksalnie i w 2006 i 2010 wybijali się Niemcy, którzy zawsze grali świetnie w grupie, potem mieli efektowne zwycięstwa w fazach pucharowych aż przychodił ten jeden decydujący mecz w którym dysponowani byli trochę słabiej lub to przeciwnik był po prostu lepszy o włos.Leave a comment:
-
Podobnie jak ponad tydzień temu myślę, że będzie finał Niemcy - Holandia, ale mogę się mylić. I chciałbym, żeby wygrała Holandia.Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Ciekawi mnie jak zareaguje Brazylia na stratę Neymara. Może się posypią. A może właśnie paradoksalnie to ich wzmocni. Skończy się patrzenie na Neymara, każdy weźmie na siebie odpowiedzialność i da więcej od siebie. Często tak jest. Oscar czy Hulk byli w cieniu. Teraz mogą nagle odpalić (Freda przemilczę) Zobaczymy. Sercem jestem chyba za Holandią, ale nic mnie tu nie zdziwi, szansę mniej więcej po 25 proc.
Leave a comment:
-
Ciężko prorokować kto, bo nikt szczególnie z tego zestawu nie "wybija się" ... do tego jak dojdzie loteria w karnych, to może być różnie.
Leave a comment:
-
Brazylia osłabiona brakiem Neymara ...
W Argentynie nie zagra prawdopodobnie Di Maria ...
Zatem typuję finał Niemcy - Holandia, a kto wygra ? Wiadomo - zawsze wygrywają NiemcyLeave a comment:
-
Moim zdaniem Argentyna ma najmniejsze szanse. Gra nudno, polega w dużej mierze na świetnym Messim, no ogólnie nie ujmuje mnie szczególnie. Mecz z Belgią dobrze się im ułożył, przypadkowa piłka do Higuina i bramka. Belgowie powiedzmy sobie szczerze też nie rzucili się do szaleńczego odrabiania strat, z resztą jak i wcześniej Francja.
Brazylia rozkręca się faktycznie, mecz z Kolumbią bardzo dobry.. Ale straty które ponieśli są nie do zastąpienia. Bez Neymara nie widzę ataku z Fredem, Jo i Hulkiem. Dlatego moim zdaniem złoty medal przypadnie Niemcom lub Holandii - dwóm głodnym ekipom które bądź co bądź stać na niezły futbol.Leave a comment:
-
No to skończyły się czarne konie. Kostaryka mnie zawiodła, że od jakiejś 30 minuty meczu zaczęła grać na karne. Zwycięstwo Holendrów jak najbardziej zasłużone.
Więc kto wygra?
1. Brazylia, bo niesie ich gra u siebie i rozkręcają się.
2. Niemcy, bo z Francją zagrali po staroniemiecku, a nowoniemieckość żadnych tytułów im jeszcze nie przyniosła.
3. Holandia, bo są uparci, prą do przodu i nie robią im różnicy okoliczności: kiedy trzeba, walą dwie bramki w kilka minut, a kiedy trzeba, wygrywają w karnych.
4. Argentyna, bo gra w tym samym nudnym tempie od pierwszego meczu i wygrywa z każdym.
Jak sądzicie?Leave a comment:
-
Chciabym Argentynę w finale, no ale wciąż słaaabo grają.
Czy zdążą sie obudzić???Leave a comment:
-
A może to zwiastun nowej piłki nożnej na wzór ręcznej - pierwszy bramkarz Holandii pierwszy pospieszył z gratulacjami po wygranych karnych...
Przyznam szczerze, że nie wierzyłem w powodzenie tego manewru ze zmianą bramkarzy - a jednak się opłaciło...
Pytanie, jak to będzie z Argentyną - albo się Holandia "zbuduje" jako drużyna po tym horrorze, albo polegnie z kretesem.Leave a comment:
-
Miał nosa trener, ale Holendrzy strasznie się męczyli i mogło być różnie.
Chociaż jakby odpadli, to byłoby niesprawiedliwe, bo mieli przewagę w tym meczu.Leave a comment:
-
Karne ... i ciekawy manewr Holendrów z tą zmianą bramkarza.
Ciekawe, czy się opłaci?Leave a comment:
-
I gdzie ta Holandia która była w fazie grupowej faworytem...
Festiwal niezłej gry w polu i katastrofalnej nieskuteczności...
Czyżby karne?
W finale niezależnie od wyniku tego meczu raczej Argentyna...Leave a comment: