.
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Nie tylko, Brazylia na swoim terenie nie przegrala 62 kolejnych spotkan od 1975 roku, wiec dla nich to tez bardzo historyczna chwila
Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2014-07-08, 22:47.Leave a comment:
-
Dla mnie ten wynik jest "historyczny" (dla Niemców) jak druga wojna światowa,
tylko tu wygrywają sromotnie, a tam przegrali.. sromotnie.
Fajnie że ktoś z Europy pokazał Brazylii że są jednak cieniasami!!!Leave a comment:
-
Niemcy w ekspresowym tempie "rozklepali" przereklamowaną Brazylię a teraz spokojnie będą trenować nowe zagrania przed finałem
.
Leave a comment:
-
Za te wszystkie oszustwa z Chille i Kolumbią w końcu Brazylia dostała co swoje (bo gra jest identyczna jak w poprzednich meczach ale teraz sędzia nie miał okazji się wykazać). A Niemiecki walec miażdży.
Druga połowa to już mecz Brazylia kontra Neuer. Neuer górą
Leave a comment:
-
Taki oklep nalezal sie brazylijczykom juz dawno.
Ja tylko zaluje, ze dzis nie ma w polfinale Chile lub Kolumbii, nie byloby to wtedy tak jednostronne widowisko.Leave a comment:
-
-
Wygranej Niemców się spodziewałem, ale nie takiego wyniku i to po 30 minutach.Leave a comment:
-
Myslę, że Holandia musi odpalić w początkowych fragmentach meczu, bo inaczej to... Agüero odpali
Leave a comment:
-
Ja bym chciał Holandię, ale zobaczymy. Byle nie Brazylia i Argentyna, bo zwyczajnie są cienkie i uwieszone na Neymarze (już nie) i sędziach a z drugiej strony na Messim...Leave a comment:
-
12 lat temu faktycznie Brazylia była "ponad" ale potem już nie było wyraźnego wskazania. Niemcy 2006 to do pewnego momentu świetnie grająca ekipa Klinnsmana - Włochy w fazie grupowej grali po najniższej linii oporu, w 1/8 potrzebowali dogrywki na Australię i wydumanego karnego. Pierwszy mecz który mnie naprawdę ujął to był dopiero półfinał z Niemcami i ten rewelacyjny gol del Pierro w dogrywce!Zgadzam się. Dziwne mistrzostwa. Niby piękne, pasjonujące, masa goli, ale... żadna drużyna tak naprawdę nie zachwyca. 4 lata temu Hiszpania grała kosmos. 8 lat temu też Włosi mieli super pakę i zasłużenie zostali MŚ. 12 lat temu magiczna była Brazylia z niesamowitym Ronaldo. A teraz? Niby w 1/2 finału jest wielka czwórka, faktycznie najmocniejsze ekipy. Ale żadna z nich nie przekonuje, nie gra jak przyszły mistrz. Być może ten obraz się zmieni, bo ktoś odpali i zachwyci. W zasadzie każdy z 4 scenariuszy nie będzie zaskoczeniem.
Ciekawi mnie jak zareaguje Brazylia na stratę Neymara. Może się posypią. A może właśnie paradoksalnie to ich wzmocni. Skończy się patrzenie na Neymara, każdy weźmie na siebie odpowiedzialność i da więcej od siebie. Często tak jest. Oscar czy Hulk byli w cieniu. Teraz mogą nagle odpalić (Freda przemilczę
) Zobaczymy. Sercem jestem chyba za Holandią, ale nic mnie tu nie zdziwi, szansę mniej więcej po 25 proc.
Czy Hiszpania wymiatała w RPA? Zaczeli od porażki ze Szwajcarią, ciężki mecz z Chile...w fazie pucharowej same zwycięstwa po 1:0 i ćwierćfinał z Paragwajem w którym rzut karny wybronił Cassilas. Dla mnie paradoksalnie i w 2006 i 2010 wybijali się Niemcy, którzy zawsze grali świetnie w grupie, potem mieli efektowne zwycięstwa w fazach pucharowych aż przychodił ten jeden decydujący mecz w którym dysponowani byli trochę słabiej lub to przeciwnik był po prostu lepszy o włos.Leave a comment:
-
Podobnie jak ponad tydzień temu myślę, że będzie finał Niemcy - Holandia, ale mogę się mylić. I chciałbym, żeby wygrała Holandia.Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Zgadzam się. Dziwne mistrzostwa. Niby piękne, pasjonujące, masa goli, ale... żadna drużyna tak naprawdę nie zachwyca. 4 lata temu Hiszpania grała kosmos. 8 lat temu też Włosi mieli super pakę i zasłużenie zostali MŚ. 12 lat temu magiczna była Brazylia z niesamowitym Ronaldo. A teraz? Niby w 1/2 finału jest wielka czwórka, faktycznie najmocniejsze ekipy. Ale żadna z nich nie przekonuje, nie gra jak przyszły mistrz. Być może ten obraz się zmieni, bo ktoś odpali i zachwyci. W zasadzie każdy z 4 scenariuszy nie będzie zaskoczeniem.
Ciekawi mnie jak zareaguje Brazylia na stratę Neymara. Może się posypią. A może właśnie paradoksalnie to ich wzmocni. Skończy się patrzenie na Neymara, każdy weźmie na siebie odpowiedzialność i da więcej od siebie. Często tak jest. Oscar czy Hulk byli w cieniu. Teraz mogą nagle odpalić (Freda przemilczę
) Zobaczymy. Sercem jestem chyba za Holandią, ale nic mnie tu nie zdziwi, szansę mniej więcej po 25 proc.
Leave a comment:
-
Ciężko prorokować kto, bo nikt szczególnie z tego zestawu nie "wybija się" ... do tego jak dojdzie loteria w karnych, to może być różnie
.
Leave a comment: