przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Nikt nie pisze o dzisiejszych meczach? Chile zagrało świetny mecz z Brazylią, szkoda tego kontrowersyjnego spalonego w ostatnich minutach, w dogrywce już nie mieli argumentów.
Urugwaj o mały włos by wygrał po włosku, ale ostatnie 10 minut Kolumbijczycy zagrali z niezłym depnięciem, musiało coś wpaść no i wpadło dwa razy.Leave a comment:
-
Marzy mi się:
Francja - Holandia (jestem za Europą, poza tą piep... Grecją, no i Niemcom też jakoś tak głupio kibicować, bo Wanda, bo dzieci z Wrześni...)
Bardziej prawdopodobny:
Brazylia - Argentyna. I to też byłby fajny finał, bo znając wzajemne animozje i wiele innych towarzyszących tej konfrontacji smaczków (Messi vs Neymar na przykład), mecz byłby podszyty ogromnymi emocjami
A pewne będzie:
Tu mam mieszane odczucia. Teoretycznie, patrząc na to jak Brazylia i Argentyna grali do tej pory w defensywie, byłbym skłonny przepowiadać ich porażki w półfinałach z odpowiednio Niemcami i Holandią. Jednak po pierwsze, uważam, że obie drużyny z Ameryki Płd. pokazały dopiero niewielką część swojego potencjału i odpalą gdy będą mecze o życie. A po drugie, Brazylia u siebie - kibice, sędziowie...Ostatnia zmiana dokonana przez chechaouen; 2014-06-27, 13:49.Leave a comment:
-
Według mnie Niemcy - Holandia, a chciałbym Chile - Meksyk.
Bez szans, Algierczycy z Niemcami nie będą mieli wiele do powiedzenia.Leave a comment:
-
Całe szczęście, że Rosjanie odpadli, bo gdyby do finału dostali się oni i Niemcy, nie byłoby komu kibicować.
Leave a comment:
-
Bardziej prawdopodobny Brazylia - Argentyna
A będzie pewnie Niemcy - ArgentynaLeave a comment:
-
spore zaskoczenie to awans Algierii. Nie spodziewałem się, że Rosja po strzeleniu bramki da sobie wydrzeć awans.
Finał - Niemcy/Francja - HolandiaLeave a comment:
-
Zapomniałeś chyba, że na końcu i tak wygrywają Niemcy.
Wszystkie mecze słabe. Najlepiej wypadli Niemcy, któzy grali tak, aby nie zrobić Amerykanom znaczniejszej krzywdy. Któryś z komentatorów wspomniał, że Muller w poprzednich dwóch meczach był przy piłce łącznie niecałe 90 sekund i starczyło mu to do strzelenia trzech bramek.
Nie widziałem co prawda wszystkich meczów, ale większość, i mam wrażenie, że najsolidniej wypadły Niemcy i Holandia. Co prawda Ameryka Południowa błysnęła na swoim terenie, ale faworyci, czyli Argentyna i Brazylia nie zachwyciły (wymęczone zwycięstwa po słabych meczach) i z taką grą, o ile nie było w tym dezinformacji, nie mają większych szans na finał. Najbardziej przereklamowanym "czarnym koniem" jest Belgia, któa co prawda 9 punktów ugrała, ale wszystkie mecze były nudne i nieprzekonujące. Najbardziej szkoda mi Australii, która pięknie zaprezentowała się w przegranym meczu z Holandią, a cieszy mnie odpadnięcie Hiszpanii, Włoch i Portugalii, których gwiazdorskie ekipy skupiały się głównie na fochach i wymyślnych fryzurach, nie na grze.Leave a comment:
-
Skoro juz wiemy kto awansowal dalej mozemy sobie pogdybac jaki bedzie final mistrzostw.
Marzy mi sie final Chile : Kostaryka
Bardziej prawdopodobny jest Francja : Argentyna
A pewnie bedzie Brazylia : Holandia
Jakie macie typy?Leave a comment:
-
Byłem za Algierią, jednak to, co odstawiali w ostatnich 15 minutach łącznie z ławką rezerwowych, to żenada. Może wyjście z grupy jest dla nich sukcesem na miarę mistrzostwa, ale trzeba zachować trochę klasy.
Szkoda mi Ghany, ale sami sobie właściwie te dwie bramki strzelili. Ostrzyłem sobie zęby na mecz z Portugalią, ale jak przeczytałem, że domagają się jakiejś obiecanej kasy, to mi trochę przeszły emocje jeszcze przed pierwszym gwizdkiem. Mimo wszystko mecz był jednak sporymi fragmentami ciekawy, choć liczba strat w ofensywie porażała. Z taką niedokładnością żadna z drużyn nie miałaby czego szukać w fazie pucharowej. I nie będzie.
Mueller w megaformie. Wystarczy mu pół piłki w meczu, żeby walnąć bramę, nawet się nadmiernie nie cieszy po golach, taki jest pewny siebie i swoich umiejętności.Leave a comment:
-
-
-
Niemcy - USA, miał być remis dający awans wszystkim. Jednak Ci pierwsi wygrali, ale i tak obydwie drużyny awansowały.Leave a comment: