przy piwie o piłce kopanej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza
    Stosunek, to wynik dzielenia.
    Zawsze myslalem, ze ze stosunkiem jest zwiazane mnozenie

Leave a comment:

• iron
    replied
    Ze względu na pierwszy mecz i decyzje sędziów, jak i mecze rozegrane, to Meksyk powinien być zwycięzcą grupy...

No i byłby to mecz - Holandia - Brazylia.

Ale trudno, będzie co będzie...

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Dzięki za wyjaśnienie, ale na wszelki wypadek pokaż mi jeszcze ten stosunek na zlocie, ok?

Leave a comment:

• pirackamuza
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Faktycznie. Myślałem, że najpierw decyduje bilans bezpośrednich spotkań, a tu jednak stosunek bramek. Czyli z realnych opcji potrzebują zwycięstwa Niemiec i własnego dwubramkowego zwycięstwa z Portugalią lub dwubramkowego zwycięstwa Niemiec i własnego w jakimkolwiek rozmiarze.
    Różnica, a nie stosunek. Stosunek, to wynik dzielenia.
    Przy bilansie bramkowym np. 2:0 jest taka sama różnica, jak przy 3:1, 4:2 itd.
    Natomiast taki sam stosunek jest przy 2:1, 4:2, 6:3 itd.
    Przy wyniku do zera w ogóle nie można mówić o stosunku bramek

Leave a comment:

• leona
    replied
    Bez przesady, Stępniewski nie takie cuda wybielał w naszej krajowej "Ekstraklasie"

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Chorwacja ma dwu bramkarzy na boisku bo sedzia nie podyktowal karnego za zagranie reka Chorwata.

Leave a comment:

• robox
    replied
    Teraz wybór należy do Brazylii

Leave a comment:

• iron
    replied
    A co się mieli szarpać - awans mieli, to sobie postanowili nieco odpocząć - wszak to turniej...

Leave a comment:

• robox
    replied
    Można by powiedzieć, że dzisiaj wygrywali faworyci tych spotkań, choć Hiszapnie grali tylko o honor. Holandia sprawdziła sobie bramkostrzelność rezerwowych.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie
    Jeszcze Ghana może awansować, pod warunkiem, że w meczu USA-Niemcy nie będzie remisu.
    Faktycznie. Myślałem, że najpierw decyduje bilans bezpośrednich spotkań, a tu jednak stosunek bramek. Czyli z realnych opcji potrzebują zwycięstwa Niemiec i własnego dwubramkowego zwycięstwa z Portugalią lub dwubramkowego zwycięstwa Niemiec i własnego w jakimkolwiek rozmiarze.

Leave a comment:

• Krzysiu
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
    Mówisz, masz
    To jest dowód, że Bóg istnieje i jest sprawiedliwy, choc niekoniecznie szybki w decyzjach.

Leave a comment:

• olie
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Miałem nadzieję na minimalne zwycięstwo Portugalczyków, żeby w ostatniej kolejce mogła awansować Ghana, ale już po ptokach.
    Jeszcze Ghana może awansować, pod warunkiem, że w meczu USA-Niemcy nie będzie remisu.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Jestem pod wrażeniem Amerykańców. Jedna z najlepiej zorganizowanych drużyn na mistrzostwach. Przegrywali od początku, ale cały czas grali swoje, sypali strzały z dystansu (dobre, nie gdzieś w chmury), aż sypnęli wyrównanie jedną z najładniejszych bramek turnieju.

Miałem nadzieję na minimalne zwycięstwo Portugalczyków, żeby w ostatniej kolejce mogła awansować Ghana, ale już po ptokach. Ciekawe czy Amerykanie w ogóle będą mieli kadrę do gry w fazie pucharowej. Co chwila ktoś im z kontuzją schodził, a Dempsey (opuszczał boisko, kulejąc) z tym limem i wyrazem twarzy wygląda jak żulik spod monopolu, który lada chwila zejdzie na parter, a w każdym razie ma wszystko w dupie. Ale dwie bramy sypnął skubany.

Leave a comment:

• chechaouen
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    SZOK (bukmacherzy to akurat zarobią właśnie bo nikt nie stawiał na takie wyniki).
    Ja wiem, że łatwo tak się przechwalać po fakcie. Ale w przerwie meczu postawiłem na USA +1 (wygra, albo zremisuje). Tylko 2 zł, bo za tyle zwykle stawiam, dla sportu, emocji i satysfakcji. Kurs był 4,75. Widać było, że Portugalia zdycha i USA ich zabiega w drugiej połowie w tym dżunglowym Manaus. Na tym mundialu zacząłem od 15 zł i stawiając po kilka złotych, zgromadziłem już 92,70. Tylko raz postawiłem wszystko co miałem na koncie, w 60. minucie mecz Argentyna - Iran na Argentynę. Megafarta miałem wtedy, że konus mnie uratował w 91. minucie

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    SZOK (bukmacherzy to akurat zarobią właśnie bo nikt nie stawiał na takie wyniki). Portugalia idiotycznie zagrał po strzeleniu bramki gdy chyba uznała, że to, już koniec meczu i przestała grać. A potem w II połowie gdy był remis grała na wrzutki - kuzwa po Anglii bym się spodziewał takiej gry ale nie Portugalii która powinna grać po ziemi, szybką piłką. Oddzielną sprawą jest czy Ronalda nie w pełni sił powinien grać cały mecz?

Leave a comment: