BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Można by powiedzieć, że dzisiaj wygrywali faworyci tych spotkań, choć Hiszapnie grali tylko o honor. Holandia sprawdziła sobie bramkostrzelność rezerwowych.
Jeszcze Ghana może awansować, pod warunkiem, że w meczu USA-Niemcy nie będzie remisu.
Faktycznie. Myślałem, że najpierw decyduje bilans bezpośrednich spotkań, a tu jednak stosunek bramek. Czyli z realnych opcji potrzebują zwycięstwa Niemiec i własnego dwubramkowego zwycięstwa z Portugalią lub dwubramkowego zwycięstwa Niemiec i własnego w jakimkolwiek rozmiarze.
Jestem pod wrażeniem Amerykańców. Jedna z najlepiej zorganizowanych drużyn na mistrzostwach. Przegrywali od początku, ale cały czas grali swoje, sypali strzały z dystansu (dobre, nie gdzieś w chmury), aż sypnęli wyrównanie jedną z najładniejszych bramek turnieju.
Miałem nadzieję na minimalne zwycięstwo Portugalczyków, żeby w ostatniej kolejce mogła awansować Ghana, ale już po ptokach. Ciekawe czy Amerykanie w ogóle będą mieli kadrę do gry w fazie pucharowej. Co chwila ktoś im z kontuzją schodził, a Dempsey (opuszczał boisko, kulejąc) z tym limem i wyrazem twarzy wygląda jak żulik spod monopolu, który lada chwila zejdzie na parter, a w każdym razie ma wszystko w dupie. Ale dwie bramy sypnął skubany.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
SZOK (bukmacherzy to akurat zarobią właśnie bo nikt nie stawiał na takie wyniki).
Ja wiem, że łatwo tak się przechwalać po fakcie. Ale w przerwie meczu postawiłem na USA +1 (wygra, albo zremisuje). Tylko 2 zł, bo za tyle zwykle stawiam, dla sportu, emocji i satysfakcji. Kurs był 4,75. Widać było, że Portugalia zdycha i USA ich zabiega w drugiej połowie w tym dżunglowym Manaus. Na tym mundialu zacząłem od 15 zł i stawiając po kilka złotych, zgromadziłem już 92,70. Tylko raz postawiłem wszystko co miałem na koncie, w 60. minucie mecz Argentyna - Iran na Argentynę. Megafarta miałem wtedy, że konus mnie uratował w 91. minucie
SZOK (bukmacherzy to akurat zarobią właśnie bo nikt nie stawiał na takie wyniki). Portugalia idiotycznie zagrał po strzeleniu bramki gdy chyba uznała, że to, już koniec meczu i przestała grać. A potem w II połowie gdy był remis grała na wrzutki - kuzwa po Anglii bym się spodziewał takiej gry ale nie Portugalii która powinna grać po ziemi, szybką piłką. Oddzielną sprawą jest czy Ronalda nie w pełni sił powinien grać cały mecz?
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
Browarek restauracyjny w najstarszej historycznej części Lubeki jaką jest wyspa Innenstadt. Płynąca przez miasto rzeka Trave dzieli się tu na aż 3 nurty, przez co na starówkę z każdej strony można się dostać tylko mostami. Od dworca kolejowego jest 1 km, więc dojście zajmie 15 minut....
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Leave a comment: