przy piwie o piłce kopanej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• robox
    replied
    Świetna, emocjonująca druga połowa, gdyby Ghana strzeliła trzecią bramkę, byłoby po meczu ... a tak Niemcy zremisowali, a Klose poprawił sobie kilka klasyfikacji .

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Świetny mecz Niemców z Ghaną i w sumie niezły wynik dający szansę wyeliminowania USA. Niemcy wyglądali na mniej świeżych ale to mogło wynikać z tego, że Ghana była bardziej po presją .

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    KIedyś już w lidze po jednej z przewrotek po strzelonym golu uszkodził sobie plecy

Mundial jest rewelacyjny, przebija mojego dotychczasowego faworyta czyli Francję 98' Świetne mecze, kupa goli, środek ciężkości przesunięty w końcu na ofensywę a nie jak w Niemczech i RPA na kunktatorstwo i zabezpieczanie tyłów kosztem ładnej gry. Najlepsze wrażenie? Niemcy I Francja, tuż za nimi Chorwacja. No i ta rewelacyjna Kostaryka skazywana na pożarcie. Osobiście liczyłem na lepszą postawę Argentyny, ale z tego co widzę 1/4 finału będzie sporym sukcesem.

Tez odnosicie wrażenie, ze ulubiona repra w studiu TVP to Hiszpania? Ciągle jak to nie usprawiedliwiają to ubolewają nad jej odpadnięciem. A dziś nawet bodajże Jońca stwierdził, że zagrali w sumie dobrze tylko skuteczności trochę zabrakło...

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Niemcy : Ghana
    W pierwszej polowie zasluzona drzemka, za to druga polowa ma super dramaturgie.
    Na te chwile 2:2 i mam nadzieje, ze obie strony nie powiedzialy jeszcze ostatniego slowa.

P.S.
    Klose niech lepiej strzela gole, bo na przewrotki do przodu jest juz za stary i jeszcze sobie krzywde zrobi.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Iran powinien mieć karnego według mnie ale ostatecznie o wyniku zadecydował Messi, który już 6 pkt. zrobił Argentynie. Mecz w drugiej połowie całkiem niezły i to dzięki Iranowi.
    I połowa Niemcy Ghana trochę rozczarowuje, nie to, że jest źle - ale ot tego meczu wymagam dużo więcej. Nastawiłem się na wymianę ataków i co najmniej dwa gole w I połowie. Niemcy mieli sytuację ale Neuer to jednak klasa najwyższa.

Leave a comment:

• robox
    replied
    Liczyłem, że Iran dowiezie ten remis, bo swoją postawą załużył na ten punkt. Niestety Messi błysnął w doliczonym czasie.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Cala Brazylia, przez 90 minut, trzymala kciuki by Persowie urwali punkty Argentynie.
    Niestety chwila nieuwagi w 91 minucie, i znow kiepska Argentyna wygrala mecz, szkoda.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2014-06-21, 20:02.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Bardzo dobre mistrzostwa. Ciekawe mecze, dużo bramek. Na razie najładniej grają Niemcy i Francja - czy utrzymają formę? Kostaryka - zawsze ktoś jest czarnym koniem ale najczęściej góra ćwierćfinał to to co osiąga.

Leave a comment:

• kiszot
    replied
    Nie pamiętam takich mistrzostw jeżeli chodzi o bramki a już w szczególności o wyniki.

ps.Jeszcze Kostaryka zostanie mistrzem

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
    Anglicy byli nie tylko nieco gorsi, ale też po prostu nudni, jak grupa gości waląca kilofami w asfalt.
    Ciekawe, że tak to widzisz. Mnie się wydaje, że od kilkunastu lat nie grali tak dziarsko i do przodu, ale może taka jest specyfika tych mistrzostw. Nawet Włochom się udzieliło.

Jak dla mnie o wygranej zadecydowało nadzikowanie Suareza. To jest dzik, tylko nie na żołędzie, a na bramki. Wystarczy spojrzeć na jego mowę ciała, jak idzie do sprintu, jak wygląda podczas strzału. W meczu z Polską na Narodowym też to było widać, gdy cały czas balansował na granicy spalonego - ale nie jak sęp typu Inzaghi, tylko właśnie jak dzik. Nie lubię go za tę rękę z Ghaną, ale jego wola walki i zwycięstwa jest niesamowita.

Leave a comment:

• iron
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chechaouen
    Podtrzymuję to co wtedy napisałem
    Poczekajmy na spotkanie z naprawdę mocnym rywalem, bo o Szwajcarii, Hondurasie, czy Ekwadorze, nic im nie ujmując, tego nie można powiedzieć...

Leave a comment:

• robox
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    Jest polski akcent na mundialu.
    W kadrze Hondurasu jest Boniek
    I właśnie wybiega w wyjściowym składzie .

Leave a comment:

• dominik_walkowiak
    replied
    Nie spodziewałem sie takiego wyniku Francuzów.

Emocjonalne MŚ w Brazylii, tego w RPA nie było.

Leave a comment:

• chechaouen
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chechaouen
    Czy tylko ja mam wrażenie, że Francja na tych mistrzostwach może naprawdę mocno namieszać? Ja wiem, że grają z HonduRasiakami, ale i tak. Patrząc na kolejne formacje, potencjał i ogólnie klimat w zespole po tej żenadzie 4 lata temu - myślę, że półfinał spokojnie w zasięgu, jak nie lepiej
    Podtrzymuję to co wtedy napisałem

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Kostaryka pokonujac Wlochow, wyeliminowala Anglie z turnieju i sprawila, ze Wlosi o awans beda musieli jeszcze walczyc z Urugwajem, ktory tez ma apetyt na wyjscie z grupy.
    Kto by przed mistrzostwami pomyslal, ze Kostaryka jako pierwsza zapewni sobie awans z grupy smierci, jak o niej pisano.

Wlasnie Francja zadala szybkie dwa ciosy Szwajcarii.

Leave a comment: