Mi się przypomniało z tegorocznych wakacyjnych wojaży.
Co to za miejscowość: "Nadzwyczaj wiekowe obuwie"?
Dla zgadywaczy jak zwykle cenne nagrody. Tak cenne, że właściwie bezcenne.
Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
1. Niezwykle stare obuwie - a więc zniszczone.
2. Skoro zniszczone, to juz nikt ich nie nosi.
3. Po co trzymać buty, których nikt nie nosi? A więc zostały wyrzucone.
4. Jako, że są niezwykle wiekowe, zostały wyrzucone dawno temu.
5. Od tamtego czasu minęło wiele lat, więc już dawno trafiły pod ziemię (bo wyrzucać do wody nie wolno!).
6. To miasto to ZAKOPANE
1. Niezwykle stare obuwie - a więc zniszczone.
2. Skoro zniszczone, to juz nikt ich nie nosi.
3. Po co trzymać buty, których nikt nie nosi? A więc zostały wyrzucone.
4. Jako, że są niezwykle wiekowe, zostały wyrzucone dawno temu.
5. Od tamtego czasu minęło wiele lat, więc już dawno trafiły pod ziemię (bo wyrzucać do wody nie wolno!).
6. To miasto to ZAKOPANE
A jak tych butów było np. więcej i były często zakopywane to może jednak Częstochowa?
Kreta wydawała mi się kiedyś z piwnego punktu widzenia wyspą jałową. Bo cóż tam w tym temacie mogło być ciekawego. Jakieś pseudopiwne Alfy czy inne wodniste lagery spijane na plaży i knajpkach za mocno zawyżone ceny?
To było kilkanaście lat temu. Niedawno przeglądnąłem jakieś...
Zupełnie niekonwencjonalne pszeniczne. Z Koliby - na miejscu degustowane, potem w innych miejscach I co? Wciąż zagadka...
Bo to niekonwencjonalne jest
OK:
Smak: owocowo-cytrusowe, trochę chlebka.
Zapach: niekiepski, ale subtelny... Owoce z dominantą cytrusów......
Piwo pierwszy raz było dostępne na Dniach Wodzisławia w czerwcu, w śladowej ilości, o czym pisałem tutaj. Wówczas zagadką było to, gdzie piwo zostało uwarzone oraz czy zostanie wprowadzone do szerszej dystrybucji. Teraz przybywam z nowymi informacjami. Paloczaj jest piwem pszenicznym, dostępny...
Witam,
mam kolejną zagadkę historyczną.
W moim posiadaniu znajduje się kserokopia fragmentu książki adresowej Wrocławia z lat 30-tych XX w. (niestety, nie wiem dokładni, który to rok). Fragment ten zawiera adresy wszystkich funkcjonujących w tym czasie we Wrocławiu browarów...
Comment