Szukam materiałów do pracy magisterskiej.Temat:"Produkcja słodu żytniego fermentowanego z przeznaczeniem do produkcji kwasu chlebowego". Jeżeli znacie jakieś czasopisma lub adresy stron internetowych na których można znaleść coś na ten temat to dajcie znać.Dzięki.
							
						
					potrzeuje pomocy
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Swego czasu przekopałem porządny kawał sieci w poszukiwaniu słodu żytniego po polsku i nic nie znalazłem. Może na stronach rosyjskojęzycznych, bo oni tam kwas chlebowy robią, ale w publikowanych przepisach słodu zytniego nie widziałem. Nie spotkałem się też z żadną publikacją.
 
 Kto wymyśla takie tematy? W Polsce żyta do produkcji piwa chyba nigdy się nie używało, więc skąd ten słód żytni?
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Niestety nie było do wyboru tematów z piwa, więc wybrałem coś czego technologia produkcji jest podobna do technologii piwa.
 Produkcja idzie całkiem nieźle,tylko brakuje mi przeglądu literatury.Promotor uparł się by przynosić mu conajmniej dwa artykuły tegodniowo dotyczące słodu żytniego lub kwasu chlebowego.ArmatkaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Promotor pewnie pisze coś na konferencję jakąś albo własną pracę.Armatka napisał(a)
 .Promotor uparł się by przynosić mu conajmniej dwa artykuły tegodniowo dotyczące słodu żytniego lub kwasu chlebowego.
 Wysługiwanie się studentami to znany numer  Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Witamy nowego forumowicza
 
 Cześć i WITAJ NA FORUM
 Tak sobie pomyślałem że zaakcentuję POWITANIE  
 
 Odnośnie kwasu chlebowego dobrze byłoby kontaktować się z małymi piekarniami. Namnażają sobie do wyrobu pieczywa i być może posiadają jakąś głębszą wiedzę. A przynajmniej kontakty z dostawcami zaczynów.
 Jak to się ma do słodu żytniego? Nie mam pojęcia  Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Odp: potrzeuje pomocy
 
 niechaj koleżanka przynajmniej w urodziny pochwali się jak tam jej pracaArmatka napisał(a)
 Szukam materiałów do pracy magisterskiej.Temat:"Produkcja słodu żytniego fermentowanego z przeznaczeniem do produkcji kwasu chlebowego". Jeżeli znacie jakieś czasopisma lub adresy stron internetowych na których można znaleść coś na ten temat to dajcie znać.Dzięki. - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem! - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
 - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
 - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
 
 Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Grzechu przecież temat jest z przed prawie roku.
 Praca pewnie już napisana a Armatka nie napisał(a) nic od X 2003.
 Prawdopodobnie nie czyta już nawet forum Ostatnia zmiana dokonana przez kangurpl; 2004-08-21, 14:45.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży. Ostatnia zmiana dokonana przez kangurpl; 2004-08-21, 14:45.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
 "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
 
 "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"Comment
Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			  
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Irish dry stout (w wersji nitro) Irish dry stout (w wersji nitro)
 
 11% ekstr.,
 4,1% alk.
 
 Warzone m.in. z dodatkiem słodu żytniego i palonego jęczmienia
 
 Aromat - kawa i palone ziarno
 Piana - niższa, zwarta, dość nietrwała, na dłużej niewiele zostaje
 Barwa - smolisty z...- 
							Channel: Piwo - konkretnie
 2025-03-03, 21:02
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Cześć,
 Poszukuję kompletnego kursu/szkolenia na piwowara najlepiej podkarpacie/małopolska (nie musi być dyplom).
 Pozdrawiam2025-01-07, 10:23
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Vienna Lager, 13,5% ekstr., 5,5% alk. Vienna Lager, 13,5% ekstr., 5,5% alk.
 
 Chmiel to nowozelandzki Green Bullet
 
 Aromat - po otwarciu nuta chmielowa (kwaskowe nuty, ale niekoniecznie cytrusy, bardziej czerwona porzeczka), po przelaniu lekka kwiatowość, a owoce coraz mniej. Chmiel nieco dominuje, i początkowo...- 
							Channel: Piwo - konkretnie
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.
 
 Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
- Loading...
- Koniec listy.
 
		
	 
		
	 
							
						 
							
						 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment