Właściwie to takich kłopotów nie mam tylko w sklepie firmowym Browarów Łódzkich, tam biorą wszystkie butle w tradycyjnym kształcie bez względu na stan. Kiedyś w pewnym sklepie powiedzieli mi że gołe butelki to już tylko śmieci!!!
to znany problem i jak się ostatnio przekonałem nie dotyczy tylko butelek typu euro/din. w jednym sklepie nie chcieli mi przyjąć butelki z portera eb, gdy kupowałem warkę strong... tłumaczyli, że oni takiego piwa nie mają i nie mogą przyjąć przekleiłem im etykietki i przyjęli paranoja...
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2004-02-04, 15:33.
Ten temat był już wiele razy wałkowany.W naszym chorym kraju to norma.
Sprawdzają etykiety i zapodają tekst w stylu tego piwa u nas nie sprzedajemy i nie możemy przyjąć butelki lub tylko na wymianę,albo brak skrzynek itd. itp.Porozbijałem już sporo butelek przed sklepem
Pogoniarz napisał(a) Ten temat był już wiele razy wałkowany.W naszym chorym kraju to norma.
...
Niestety to prawda i często zdarza mi się spotykać z chorymi sprzedawcami. Na szczęście w niektórych miastach są Kauflandy, w których automatyczna "dziura" do zwrotu butelek euro, "KP-owskich", "żywieckich" i "okocimskich" nie czepia sie za brak etykiety, nie pyta o paragon i nie marudzi. Ceną za ten komfort jest niestety niższa kaucja. Ale co się nie robi dla świętego spokoju...
Problemów nie mam w sklepie "Piwoszek" na Dworcowej, natomiast problemy i to wielkie robią na Gwarnej we Wrocławiu. W innych sklepach praktycznie nie robię zakupów piwnych, a jak już robię, to kupuję piwa w butelkach bezzwrotnych, np. Brok Sambor, Dublin czy piwa z browarów łódzkich.
Natomiast tak odpowiadając pół żartem, pół serio wprost na postawione w ankiecie pytanie powiem: tak, mam problem z butelkami - nazbyt często są puste ...
W suparmarkecie Carrefour Reduta Wolska w Warszawie, w pukcie przyjmowania butelek, obsługujący z głupawym wyrazem twarzy, prosi o paragon z zakupem piwa butelkowego w tymże sklepie, jak się nie ma paragonu, gość pokazuje ustawę...no właśnie czy istnieje ustawa regulująca skup butelek w sklepach?
czy istnieje ustawa regulująca skup butelek w sklepach
No właśnie ustawa jest. Tyle tylko, że każdy interpretuje ją po swojemu. Z tego co słyszałem kiedyś dawno w telewizji, ustawa ta nakłada na sklep o odpowiednio dużej powierzchni, obowiązek skupienia butelek po napojach, jeżeli sklep ten posiada w swoim asortymencie identyczne butelki. Tak więc o ile dobrze zrozumiałem, jeżeli idę do sklepu, biorę królewskie, wypijam i wchodzę do drugiego sklepu gdzie też mają królewskie, to mogę spokojnie oddać pustą butelkę. Nie wiem skąd ten cyrk z paragonami, ale to już chyba wymysł sklepów.
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Kiedyś jeszcze próbowałem tłumaczyć po jakim piwie jest dana butelka ale sprzedawczyni straciła cierpliwość już za drugą wizytą i nie obchodziło jej że mam paragony - myślałem że ją odstrzele, ale w pace nie ma warunków do kolekcjonowania.
Zawsze na podstawie paragonu, przeważnie najlepiej, aby było to piwo w asortymencie tego sklepu, czasami są problemy z wymianą butelek jednej grupy (np. Piast- Okocim). Najlepiej nadmiar butelek powrzucać do śmietniko-pojemnika na szkło.
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...
Witam, mam trochę skrzynek (na pewno 5) wraz zbutelkami.
butelki bez etykiet, trochę przykurzone.
Oddam w dobre ręce, w zamian chętnie jakieś domowe piwko bym przygarnął.
tel . 509053616, jek nie odbieram napisać oddzwonię.
lokalizacja Wrocław - Krzyki
Rzadko kiedy wymieniam się podstawkami, ale miałem kilka kompletów nowej serii żubra, wieść poszła i kilka osób się do mnie odezwało. Jeden komplet bez problemów dotarł do Warszawy. Dwa kolejne wysłałem, jak zawsze poleconym, 9 września: jeden do Poznania, drugi do Warszawy. Ten pierwszy...
Comment