Pijąc piwo zagryzając serem...

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • may
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.01
    • 1509

    #16
    bury_wilk napisał(a)
    [B...Goście zbierają etykiety po serach, wymieniają sie kolekcjami [/B]
    Żadna rewelacja. Są ludzie którzy zbierają np. etykietki z serków topionych.

    Comment

    • JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

      #17
      Pojawiły się oscypki w ankiecie. Szkoda tylko że nie mogę już na nie zagłosować. Ale podoba mi się szybkość reakcji admina.
      MM961
      4:-)

      Comment

      • Pepek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.04
        • 1500

        #18
        W moim "prywatnym" rankingu serowych przegryzek podium przedstawia się następująco:
        1. miękkie pleśniowe, a wśród nich ostatnio moim ulubionym jest Lazur Perłowy;
        2. żółte twarde, zwłaszcza Mazdamery;
        3. oscypki, zwłaszcza jak się ich plasterki usmaży.
        Mniam!
        Pepek

        Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!


        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Comment

        • may
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.01
          • 1509

          #19
          Pepek napisał(a)
          3. oscypki, zwłaszcza jak się ich plasterki usmaży.
          Mniam!
          Świetnie. To może jakieś inne przepisy

          Comment

          • becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 15003

            #20
            co jest z tą ankietą? na dole jest napisane - oddano 19 głosów a w sumie na wszystkie serki oddano ok 45 głosów?
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

            Comment

            • Andrewbrw
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2004.03
              • 932

              #21
              Bo pewnie każdy mógł zaznaczyć po kilka serków

              Comment

              • may
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.01
                • 1509

                #22
                Andrewbrw napisał(a)
                Bo pewnie każdy mógł zaznaczyć po kilka serków
                Zgadz się. Każdy mógł zaznaczyć kilka opcji.

                Comment

                • Pinio74
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.10
                  • 3881

                  #23
                  Andrewbrw napisał(a)
                  Bo pewnie każdy mógł zaznaczyć po kilka serków
                  Tak jak mówisz. Ja oddałem 1 głos, ale zaznaczyłem każdy serek
                  BIRRARE HUMANUM EST

                  Comment

                  • Andrewbrw
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2004.03
                    • 932

                    #24
                    CZyli taki test wielokrotnego wyboru

                    Comment

                    • grzech
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.04
                      • 4592

                      #25
                      A dlaczego nie ma w ankiecie opcji - nie zagryzam serkami ? Bo ja osobiście na zagryzam piwa niczym.

                      Comment

                      • may
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.01
                        • 1509

                        #26
                        grzech napisał(a)
                        A dlaczego nie ma w ankiecie opcji - nie zagryzam serkami ? Bo ja osobiście na zagryzam piwa niczym.
                        Grzech - rzeczywiście masz problem

                        Comment

                        • Wujcio_Shaggy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 4628

                          #27
                          Może można oddać głos bez zaznaczania żadnej opcji, tyle że nie wpłynie on na wyniki. Ankieta dyskryminuje "niezagryzających", ale nie chodzi o to "czy", ale "jakim" zagryzamy...

                          Ja zagryzam praktycznie każdym rodzajem sera (ale nie zaznaczyłem wszystkich opcji, żeby nie ściemniać wyników; wybrałem tylko te rzeczywiście częste typy), który mam dostępny w lodówce - rzadko zdarza się taka katastrofa, że nie ma żadnego (o klęsce żywiołowej polegającej na braku i piwa i sera w lodówce nawet nie wspomnę, brrr ). No, wykluczam homogenizowane (zwłaszcza owocowe ). Oraz dietetyczne, typu "light", bo takich nie jadam wcale.
                          Preferuję oscypki (nie zaznaczyłem w ankiecie, bo jeszcze nie było ) i inne sery wędzone, brie oraz dziurawe twardziele typu "Ementaler". Również ser zasmażany (dziedzictwo wojaży po Słowacji: na obiad zamawiałem "Vypražany syr" i np. "Mnicha", całość razy dwa).
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                          Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

                          @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

                          Comment

                          • grzech
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.04
                            • 4592

                            #28
                            Chciałem tylko zauważyć, że pytania są tendencyjne. Ponadto dzięki temu separatystycznemu tematowi nastąpił podział na tych co zagryzają serkiem i innych (czyt. gorszych). Czuję się pokrzywdzony. Idę sobie stąd.

                            Comment

                            • JAckson
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

                              #29
                              Na pocieszenie lub nie dla grzech'a. Ja serkiem zagryzam ale nie zawsze. Stwierdze nawet, że nieczęsto. Ale w pytaniu chodziło o rodzaj sera a nie częstotliwość więc się wpisałem.
                              W sumie najczęściej nie zagryzam czymkolwiek. Częściej zapijam następnym piwkiem
                              MM961
                              4:-)

                              Comment

                              • witkowskiartur
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2003.03
                                • 561

                                #30
                                Nie często zagryzam piwo serem, więc ekspertem nie jestem, ale ostatnio, kiedy żona przyjaciela wyjechała na dłuższy czas, mieliśmy okazję spędzić kilka wieczorów przy Lwówku Śląskim i desce sera. Proszę nie mylić z deską serów
                                Mianowicie zestawem obowiązkowym było piwo (wzmiankowany Lwówek) w ilości "wystarczającej" oraz ser żółty typu - szynka w parafinie - czyli pierwszy z brzegu, pocięty w kostkę na desce i przysypany: pieprzem, pieprzem ziołowym i papryką, czy co tam jeszcze zostało w spiżarni.
                                Smakowało wyśmienicie. Wydaję mi się, że był to ser - po prostu żółty i tego się będę trzymał
                                KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Ahumba
                                  Białowieża, Stoczek 16, Fanaberia
                                  Ahumba
                                  Chociaż Fanaberia znajduje się przy tej samej ulicy co Browar Przełom to dzieli ich ok 1,5 km. Jest blisko wejścia do Parku Narodowego oraz cerkwi. Sala dość sporo z ogródkiem od strony ulicy, w którym od słońca chronią parasole Browaru Markowego. Zresztą na 6 kranach jest tylko Markowe....
                                  2025-04-20, 11:44
                                • Gringo
                                  Kuchnia czeska
                                  Gringo
                                  Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
                                  2019-12-14, 21:30
                                • dadek
                                  Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
                                  dadek
                                  Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
                                  2025-02-12, 03:28
                                • pebejot
                                  Rožmberk nad Vltavou, Pivovar Rožmberk
                                  pebejot
                                  Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
                                  Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.

                                  Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
                                  2024-12-31, 12:40
                                • dadek
                                  Niemcy, Hannoversch Münden, Markt 3, Ratsbrauhaus
                                  dadek
                                  Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
                                  Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
                                  2024-09-13, 00:59
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...