Oglądałem wczoraj mecz półfinałowy turnieju w piłkę nożną Argentyna -Włochy. Było 3-0 i o ile nie jestem zaskoczony, że Argentyna wygrała, to zdziwiło mnie, że poradzili sobie tak łatwo. Mecz był świetny, a po akcjach Argentyńczyków ręce same składały się do oklasków.
W drugim półfinale Paragwaj wygrał z rewelacją turnieju - Irakiem, 3-1
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Wspaniały był ten wczorajszy konkurs skoku o tyczce!Rogowska dopiero za trzecim razem 4.55,potem na luzie 4.65,4.70,Isinbajewa pokerowa rozgrywka i w efekcie nawet rekord świata,a mogła mieć "tylko" brąz.Brawo Aniu za medal,szkoda,że Monika Pyrek minimalnie strąciła za trzecim razem 4.65.Brawo dziewczyny!Chłopy do roboty!(przed chwilą w zapasach-styl klasyczny odpadł szósty i ostatni Polak).Kompromitacja-nawet nikt nie wyszedł z eliminacyjnej grupy
Już nie mam pretensji do polskich siatkarzy, po oglądnięciu meczu Serbia-Rosja gdzie wszystko opierało sie na tym kto popełni więcej błędów. Z gry tam było naprawdę niewiele.
PS.
A podczas wyścigu kolarzy torowych za moplikiem mało się ... nie zleciałem ze śmiechu z krzesła
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Ciekawe jak spiszą się nasi siatkarze w meczu z Brazylią. Po przegranym meczu tej ostatniej drużyny z USA nabrałem odrobinę wiary w zwycięstwo naszych.
Ja nie bardzo - Brazylijczycy i tak mieli zapewnione I miejsce w grupie, więc mogli sobie przegrać... A nasi z Argentyną pokazali niewiele i ten mecz nie rokuje nadziei.
O co chodziło w walce Rżanego?Czy miał pomroczność jasną?Czy nie słyszał nic z narożnika?Zamiast gonić Azera unikał walki i przegrał 23:24.To nie mieści się w głowie.Jeszcze cieszył się po walce,gdy w końcu zajarzył,że przegrał powiedział typowe k.... Ręce opadają
Niestety siatkarze odpadli po porażce 0:3 z Brazylią.Dwa pierwsze sety napawały optymizmem,trzeci...szkoda gadać.
Natomiast radość po przegranym meczu niektórych naszych siatkarzy dla mnie jest niezrozumiała.Cieszyli się ,że to już koniec ich w sumie słabiutkiego wystepu
Kamila Skolimowska zajeła 5 miejsce w konkursie rzutu młotem. Nie było źle bo osiągnęła swój tegoroczny rekord, ale szkoda 2 spalonych prób w których osiągała odległości medalowe.
Wczoraj wyjąłem jedną z około 40 butelek mojego pierwszego samodzielnie uwarzonego piwa, schowałem do lodóweczki i otworzyłem je może po dwóch godzinach....Chwila niepewności - czy wyszło i będę z siebie dumny czy nie wyszło i teraz będę musiał wypić to piwo co je nawarzyłem. Otwieram...
Witam wszystkich zacnych miłośników piwa. Pytanie z tematu jest jak najbardziej właściwe.
Nastawiłem otóż pierwszą swoją brzeczkę. Dziś wieczorem minie druga doba jak drożdże trafiły na podatny do swej radosnej twórczości grunt.
Zacząłem od Brewkita Ciemnego... ale o...
Amber Ale z ukraińskiego Umania. Cztery słody: jęczmienny, karmelowy, monachijski i melanoidynowy. Zawartość alkoholu 5% przy ekstrakcie 11%. W Polsce piwa z Umania są ostatnio dystrybuowane przez Bevgroup z Legionowa.
Barwa bursztynowo-herbaciana. W pełni klarowna.
Żółtawa...
Impreza zaczyna się o godzinie 19.00.
W planie:
- przywitanie gości przez Prezesa SKWR
- przedstawienie Piw Racovia (w tym nowych marek)
- gość z Browaru na Jurze
- przywitanie gości przez Bractwo Piwne + omówienie pokazu warzenia piwa
- występ zespołów...
Comment