Pojechałem sobie na wycieczkę do Bawarii.
i trochę posiedziałem w miejscowości Fussen
Piłem sobie Flosser dunkel oraz Maria Bilfer
wafle są więc Celcik zacznie mnnie nagabywać
Originally posted by marcopolok Wszystko podrożało także piwko
zakichane euro
Do Unii Marsz, Do Unii
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Pojechałem sobie na wycieczkę do Bawarii.
i trochę posiedziałem w miejscowości Fussen
Piłem sobie Flosser dunkel oraz Maria Bilfer
wafle są więc Celcik zacznie mnnie nagabywać
Domyslam sie ze chodzi o Browar Bavaria w Holandii albo robisz sobie takie 600 kilometrowe wycieczki
wycieczka była dłuższa bo aż do Włoch w sumie coś około 2800 km bo jeszcze zbaczałem z trasy.
Natomiast wczoraj przy myciu rozbił mi się zgrabny goblecik z Bavarii ( tej Holenderskiej)
[QUOTE]marcopolok napisal/a
[B]wycieczka była dłuższa bo aż do Włoch w sumie coś około 2800 km bo jeszcze zbaczałem z trasy.
jak bys od razu napisal ze jechales do Wloch to by nie bylo problemöw bo Bawaria lezy po drodze ale jak ktos pisze ze bedac w hollandi robi sobie wycieczke do Bawarii to juz troche przesady bo na to trzeba juz paru godzin zeby tylko zajechac-znam te problemy bo wyjezdrzajac na bawarie odemnie potrzebuje juz 4-6 godzin -w zaleznosci dokad i jakie warunki sa na drogach
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
Comment