Niniejszym uroczyście oświadczam, że nie mam już żadnych zaległych NOWYCH piw do opisania. Dzisiaj skoro świt - opisałem ostatnie 12 zaległych piwek.
Z tej okazji palnę jakieś piwko. Oczywiście nowe
33 nowe piwo na forum opisane, więc już w jednej trzeciej do setki.
Nie to co Sibarth, ale bycie zagraniczną ekspozyturą browaru.biz na mało poznanym terenie, gdzie do tego trwa mały boom na dobre piwo pomaga Bo w takich Niemczech to już np. trudno o coś świeżego.
W lodówce w kolejce czeka jeszcze 5 na degustacje, więc tempo nie spada.
33 nowe piwo na forum opisane, więc już w jednej trzeciej do setki.
Nie to co Sibarth, ale bycie zagraniczną ekspozyturą browaru.biz na mało poznanym terenie, gdzie do tego trwa mały boom na dobre piwo pomaga Bo w takich Niemczech to już np. trudno o coś świeżego.
W lodówce w kolejce czeka jeszcze 5 na degustacje, więc tempo nie spada.
Szkoda tylko, ze wszystko tak na sucho bez zdjęć.
Bo tu wiele osób z przyjemnością popatrzyłoby na piwo, jaką ma etykietę czy jaki kapsel!
Apeluję o poprawę
33 ..... ale bycie zagraniczną ekspozyturą browaru.biz na mało poznanym terenie, gdzie do tego trwa mały boom na dobre piwo pomaga Bo w takich Niemczech to już np. trudno o coś świeżego.
No nie żartuj, w " niemczech nic świeżego". W niemczech jest ponad 1200 browarów, jedne mają w ofercie po jednym piwku, inne nawet kilkanascie. Ale jezeli przyjmiemy, że srednio mają po 3-4 rodzaje piwa , to daje nam to 3600-4800 piw. Na forum mamy aktualnie opisanych 1246 piw niemieckich a to znaczy że brakuje nam kilku tysięcy.
Sam mam aktualnie w nowej dostawie ze 30 piw niemieckich, z których przynajmniej połowy nie ma na forum.
Zrobiłem malutki przegląd i stwierdziłem że mam zaległych 42 szt nowych piw do opisania. Pierwszy 1000 nowych piw opisanych na forum nadchodzi wielkimi krokami.
Melduję: opisanych nowych piw na forum mam (chyba?) 997 szt. W wątkach założonych przez użytkownika, wyświetla się niestety tylko .... 750 tematów. Muszę wystąpić z wnioskiem do ARTa, aby rozszerzył założone watki do ~1100 tematów, abym w spokoju policzył, opisane po raz pierwszy na forum, piwa opisane przaz moja skromna osobę.
Po opisaniu nowego na forum - 1000 piwa obiecuję poprawę.Będę .....
Dzisiaj wrzuciłem 999 nowe piwo na forum, ale mam malutki problem....Kiedy sprawdzam w założonych wątkach, piw mam opisanych zaledwie 995. Gdzieś wcieło mi ....4 piwa. Najprawdopodobniej w czasie, kiedy kolega T_A, porządkował dział zagraniczny, kilka piw wsadził pod istniejące juz na forum, piwa zagraniczne.
Będę musiał opisac na forum, jeszcze te 4 brakujące nowe piwa, aby wreszcie dobic do 1000 nowego piwa na forum.
Na forum jest opisanych jakieś 118 piw a u mnie w lodówce czekają 3 następne. W Danii masz około 100 browarów po jakieś 3-4 piwa. Jeszcze sporo zostało. Do tego np. taka Norwegia pozostaje kompletnie dziewicza.
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
Browar restauracyjny przy jednej z głównych arterii miasta.
Założony w 2014 roku, legitymuje się hasłem "God's Fluids", co jest dobrym pokrzepieniem dla ducha przed degustacją.
Lokal składa się z jednej długiej sali, wyposażonej w stoliki czteroosobowe i dwa bary....
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...
Comment