Skoro to taki "chwalebny" temat, to i ja się pochwalę, że wypiłem piwo z czterechsetnego browaru. I nikt mi nic nie będzie liczył, bowiem notatki prowadzę ręcznie w zeszycie (już trzecim).
100 piw - opisanych
Collapse
X
-
Moje gratulacje! A w przeliczeniu na piwa to ile będzie?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzechSkoro to taki "chwalebny" temat, to i ja się pochwalę, że wypiłem piwo z czterechsetnego browaru. I nikt mi nic nie będzie liczył, bowiem notatki prowadzę ręcznie w zeszycie (już trzecim).Comment
-
Grzech nie ma wyboru teraz bedzie musial przelac te notatki na internet
. Czyli sprobowales 1300 roznych piw ?
Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)Comment
-
Gratulacje z okazji stu opisanych piw. Przy okazji chciałem powiedzieć, że w tej dziedzinie Andi jest moim idolem. Jego przewaga polega oczywiście na tym, że zamieszcza fotki w temacie. Poza tym też piję sporo piw niemieckich...JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁYComment
-
To i ja się pochwalę może nie ilością co jakością ( egzotyką) otóż udało mi się zdobyć i jednocześnie degustować piwa z tak odległych krain jak m.in.: Trynidad Tobago, Dominikana, Mauritius, Ekwador, Wenezuela, Kuba, Egipt, Indie, Ghana, Maroko, Meksyk, Kanada, Brazylia, Tunezja, Turcja. Większość z nich opisałem i umieściłem fotki czy też scany. Moim Guru jest kloss ten to dopiero poznał kawał świata niestety nigdy nie wstawił jakiejś fotki.
Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Chwała Ci za to !!!!
Nad czym ubolewa całe (prawie) forum !. Wielka szkoda ,że nie można tych piwek obejrzeć. Bo fotki są najciekawsze.I dla tego staram się je także zamieszczać.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RegentMoim Guru jest kloss ten to dopiero poznał kawał świata niestety nigdy nie wstawił jakiejś fotki.
Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2005-09-20, 23:56.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
Też podziwiam Klossa. Natomaist jeśli chodzi o piwa egzotyczne, to spore zasługi ma też chyba Yendras.Comment
-
Aktualny wynik 1222800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
Ja tylko się zastanawiam, czy pijasz (i oceniasz) po kilka piw dziennie, czy spisujesz z notatnika zaległe? Jeśli to pierwsze to taka ocena jest niewiele warta, bo po wypiciu dwu piw to nie bardzo kiper jest w stanie w pełni odebrać wrażenia organaleptyczne. Czyż nie?Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2005-09-29, 12:33.Comment
-
Kiperzy na calym swiecie organizuja tkzw. sesje piwne . Kazdy przynosi kilka ciekawych piw , grupa taka liczy ok . 5-10 ludzi lub nawet do 50 . Wytrawny znawca potafi ocenic piwo po wypiciu ok 120 ml takowego trunku . My na to mowimy w j.angielskim "samples -probki" . Na takiej sesji pijemy bardzo duzo wody , spozywamy duze ilosci sera np.Chimay i dobrego chleba z polskiej piekarni
. Na takiej sesji potafie sprobowac nawet to 40 roznych piw . Sesja taka trwa do 12 godzin .
Admin z Ratebeera
-
Tego to nie wiem . Z drugiej strony jak sie pije piwo w stylu Barley Wine co am ok 10 % to trudno by bylo samemu wypic 750 ml i dalej testowac
Admin z Ratebeera
-
przy okazji Radku napisz czy Twoje opisy z Ratebeer dotyczą w większej mierze właśnie notatek z takich sesji piwnych czy raczej z takich gdzie degustujesz piwo od deski do deski (że tak to niezręcznie ujmę).Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrotoszyniakTego to nie wiem . Z drugiej strony jak sie pije piwo w stylu Barley Wine co am ok 10 % to trudno by bylo samemu wypic 750 ml i dalej testowac
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Wiec ostatnimi czasami wiekszosc moich opisow pochodzi wlasnie z roznej wielkosci sesji , czasami jest to tylko 2-3 osobowa grupa w domu (1/3 piwa no glowe) a czasami wielki zjazd z calego swiata ajk to bylow lato w Montrealu (60 roznych piw , 50 ludzi z Szwecji, Angli,USA , Kanady, Holandi itd) . Organizowanie takich piwnych zjazdow jest bardzo dobrym poyslem szczegolnie jesli jestes w takiej sytuacji jak ja (98% jakie sa na rynku w Toronto juz sprobowalem) . W prowincji Ontario sprzedaz piwa jest regulowana przez rzad jak to kiedys bylo w Polsce (Polmosy?) wiec ciezko dostac nowosci . Z 2000 moich piw ok 1200 pochodzi z takich wlasnie sesji .Admin z Ratebeera