Mój dzień poza weekend'em zaczyna się zazwyczaj o 5,45. Wtedy budzę się choć jeszcze do 6 sobie leże. Później wstaje, myję się, jem sniadanie przyczym słucham muzyki co ogólnie daje mi pozytywną energię na cały dzień. Po tych czynnościach pakuję się do szkoły i o 6,40 wychodzę na autobus aby na 7,45 zdążyć do szkoły. Wracam ok. 16.
Jaki początek dnia?
Collapse
X
-
Ze mną jest jeszcze gorzej bo...4.45 to już początek (i tak codziennie w dni robocze). Na szczęście dziś zakończył się Belfastem w Robinie. Ale to już temat na "Jak minął dzień".Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkAMój dzień poza weekend'em zaczyna się zazwyczaj o 5,45Comment
-
Dzionek zaczął się od walki z wałkiem i malowaniem pokoju(jak to dobrze ,że mniejszego
)Teraz przerwa na piwo.Jako prezes ,dyrektor,kierownik i pracownik w jednej osobie zezwalam na picie piwa w pracy-mam gest ,a co
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Uważaj na Inspektora BHP !!!Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzDzionek zaczął się od walki z wałkiem i malowaniem pokoju(jak to dobrze ,że mniejszego
)Teraz przerwa na piwo.Jako prezes ,dyrektor,kierownik i pracownik w jednej osobie zezwalam na picie piwa w pracy-mam gest ,a co

A może jesteś także Inspektorem - wtedy mógłbyś postawić po piwku sobie i inspektorowi (by przymknął oko na picie w pracy) i.... malowanie odłożyć do jutra
MM961
4:-)Comment
-
Jak ja nie cierrrrpię poniedziałków
Zawsze w poniedziałki dzień się zaczyna nie tak. Najperw wstałam trochę wcześniej niż zwykle, bo miałam z psem jechać do weterynarza, umyłam się, ubrałam, a tu moja mama oznajmia, że nie ma sensu jechać, bo piesek lepiej się czuje, a wieczorem i tak jedzie na zastrzyk. Pół godziny wylegiwania się w łóżku szlag trafił
Potem miałam okazję dowiedzieć się, co to jest "zblokowana kierownica" - wsiadam do auta, a kluczyk ani w prawo, ani w lewo - lecę wystraszona po Slavoya, który mi właśnie kazał sprawdzić, czy kierownica nie jest zblokowana - na szczęście było to właśnie to i tylko to
Następnie - miałam jechać na 10.30 do jednego banku, ale zapomniałam i pojechałam do siebie do biura, przypomniało mi się dopiero po rozłożeniu laptoka
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2005-11-21, 10:49.Comment
-
Właśnie się mianowałem inspektorem BHPPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonUważaj na Inspektora BHP !!!
A może jesteś także Inspektorem - wtedy mógłbyś postawić po piwku sobie i inspektorowi (by przymknął oko na picie w pracy) i.... malowanie odłożyć do jutra
. Pomału widać efekty mej pracy,jak przyjdzie z roboty Westa to się z pewnością zdziwi...,że tak mało jest piwa w lodówce ,a robota ledwo co ruszona
Tak w ogóle dziś miałem mieć służbę(ale nie cierpię poniedziałkowych wacht,dlatego za nadgodziny wziąłem sobie wolne)Wolę malować ,słuchać muzy,pić piwko ,zdecydowanie tak jest lepiej niźli 24 h zdychać w robocie. Zdrówko Koźlakiem z Ambera
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Zapomniałam dodać, że nie doszła dziś umowa kredytowa dla jednego z moich klientów, będzie jutro, więc odpada mi wyjazd do PoznaniaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaJak ja nie cierrrrpię poniedziałków
Poważnie zatanawiam się, czy nie pracować od wtorku do soboty zamiast od poniedziałku o piątku
Comment
-
Mój dzień zwykle zaczyna się tak, że dzwoni budzik w komórce i wtedy uruchamiam opcję "drzemka włączona". Po dziesięciu minutach operacja się powtarza. Dzięki temu przeciętnie wstaję pół godziny później niż zamierzałem
No chyba, że jestem gdzieś rano umówiony - wtedy się mobilizuję. Niedawnio zmobilizowałem się do tego stopnia, że o 5.10 po śniadanku odpalałem już samochód. Jak nie robi się tego za często, to może to być nawet swego rodzaju atrakcją 
Co do roblemu porannego golenia, który poruszył Pieczarek, to wybrnąłem z tego w ten sposób, że chodzę notorycznie nieogolony. Golę się taką maszynką ustawioną na 3 milimetry dzięki czemu nigdy nie jestem ogolony "na łyso" (mógłby to być niebezpieczny precedens). Operację golenia muszę powtarzać średnio co 5 dni. Zakładając, że golenie trwa 10 minut, oszczędzam w tygodniu godzinę. Rok ma mniej więcej 52 tygodnie, czyli rocznie oszczędzam 52 godziny !! Jak to przemnoży się przez kilkanaście albo kiladziesiąt lat, to ile książek w tym czasie można przeczytać !
Ostatnia zmiana dokonana przez yendras; 2005-11-21, 12:19.Comment
-
Ja także nie lubię poniedziałków a to dlatego, że w poniedziałki moja juniorka ma do szkoły na 8.00 i muszę wstać przed 7 żeby zjeść spokojnie śniadanie i nie spóźnić córki do szkoły (w I klasie jeszcze nie wypada) a mamy tak ze 20 min. samochodem przez miasto.
To samo powtarza się w czwartek. I tak będzie do końca semestru. Ma to tą zaletę, że jak już odstawię córkę do szkoły to z tamtąd w następne 20 minut dojeżdżam do pracy i już ok 8.20 jestem na miejscu.
Zważywszy, że wg umowy pracuję 8-16 to i tak niezły wynik bo w pozostałe dni tygodnia przed 8.30-8.40 nawet nie ma co marzyć żebym był w pracy.
Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że jak jadę w delegację to muszę wstać czasem bladym świtem lub ciemna nocą, wracam też po nocy a za nadgodziny mi nikt nie płaci
Comment
-
początek poniedziałku to początek 12-dniowego czasu pracy
potem dwa dni wolnego na wykłady i kolejne 12 dni zaiwaniania
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment