Originally posted by Radegast Ja jerzdze tramwajami i tak naprawde to wezme wszystkich-jeżeli wybudują odpowiednio nowe tory
Aha proszę nie zapominać o bilecikach
... oraz o FCJP
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Radegast napisal/a Ja jerzdze tramwajami i tak naprawde to wezme wszystkich-jeżeli wybudują odpowiednio nowe tory
Aha proszę nie zapominać o bilecikach
Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
Wszystkie piwa, łącznie z brzeczkowym napojem mają oprawę (i ety) związaną z dinoparkiem. To jest produkt poza główną linią i raczej tylko dlatego, że po sezonie, gdy nie ma takiego przerobu piw do jedzenia był czas (i wolne tanki), by urzeczywistnić marzenie piwowara na coś ekstra. Niestety...
Znane uzdrowisko na wschodniej Moravě doczekało się w tym roku swojego browaru. Powstał on blisko luhačovického zámku (czyli pałacu) z 1738 roku, w przemysłowej przybudówce do budynków restauracji i pensjonatu "U koňa". Przyjeżdżając do Luhačovic pociągiem mijamy ten kompleks...
Okolica dawnych zakładów remontowo - kolejowych w Rydze obfituje w stare magazyny. Niska ceglana zabudowa przemysłowa często z przełomu XIX i XX wieku ma swój urok.
Klucząc między nimi podchodzę pod jeden z nich gdzie ma się mieścić browar rzemieślniczy Nurme. Brama otwarta, ale...
Comment