MŚ - Niemcy 2006

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kishar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.10
    • 1691

Mistrzowstwa te nienależały do najlepszych to fakt, ale Włosi zagrali w nich najlepiej dowód zostali mistrzami
    Ja w meczu byłem za Włochami i jestem zadowolony z ich sukcesu a ich gra chyba nawet ich przeciwnikom mogła się nieraz podobać.

Comment

• Pinio74
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.10
      • 3881

Finał był traczej kiepskim widowiskiem. Pierwsza połowa jeszcze może być, ale druga i dogrywka były bardzo słabe, szcególnie w wykonaniu Włochów. Francja miała przewagę, ale niestety Zidane zachował sie jak dzieciak na podwórku i moim zdaniem w dużej mierze przyczynił sie do porażki. Karne obie drużyny wykonywały bardzo dobrze (oczywiście oprócz Trezeguet'a), bramkarze nie mieli przy nich nic do powiedzenia. W sumie mam pewien niedosyt, mimo, że trafiłem wynik w typerach, to spodziewałem się czegoś lepszego. Do następnych MŚ
      BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• JAckson
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6123

Doczekaliśmy końca mistrzostw.

W zasadzie mecze grupowe były niejednokrotnie ciekawsze niż te w fazie pucharowej.

Włosi wygrali - jak zauważył Szpakowski-zgodnie z 12-letnim cyklem mistrzowskim

Niestety na tych mistrzostwach nie było jakiś cudownych odkryć i gwiazd. Gdzie te czasy kiedy grając w piłkę na podwórku trzeba było toczyć walki o to, by móc się nazywać Platini czy Maradona - bo to były prawdziwe gwiazdy. Dzisiaj idę grać w piłę i za kogo mam się podać - za Schweinsteigera?
        MM961
        4:-)

Comment

• arcy
          • 2002.07
          • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
          za kogo mam się podać - za Schweinsteigera?
          W wolnym tłumaczeniu "Świniopas"

Comment

• JAckson
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
            W wolnym tłumaczeniu "Świniopas"
            Nazwisko jak nazwisko, ale do gwiazdorskiej (w pozytywnym znaczeniu) gry trochę mu jeszcze brakuje.
            MM961

Comment

• kalifat
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.10
              • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
              Doczekaliśmy końca mistrzostw.

W zasadzie mecze grupowe były niejednokrotnie ciekawsze niż te w fazie pucharowej.

Włosi wygrali - jak zauważył Szpakowski-zgodnie z 12-letnim cyklem mistrzowskim

Niestety na tych mistrzostwach nie było jakiś cudownych odkryć i gwiazd. Gdzie te czasy kiedy grając w piłkę na podwórku trzeba było toczyć walki o to, by móc się nazywać Platini czy Maradona - bo to były prawdziwe gwiazdy. Dzisiaj idę grać w piłę i za kogo mam się podać - za Schweinsteigera?
              Możesz się podać za Zidana.
              Mógłbyś stanąć na bramce ... w barze
              bla bla bla

Comment

• robox
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.11
                • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
                No ale na jedno mogę się zgodzić - poziom tych mistrzostw był dość mizerny...
                Do tego, żeby zostać królem strzelców wystarczyło strzelić 5 bramek, a 3 żeby znaleźć się na drugim miejscu.

Comment

• Radegast
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.02
                  • 1124

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat
                  Możesz się podać za Zidana.
                  Mógłbyś stanąć na bramce ... w barze
                  Tam bynajmniej czerwonych kartek nie daja
                  Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

Comment

• grzech
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.04
                    • 4592

Śmiejcie się, ale ma Zizu parę w łepetynie. Takiego chłopa jak Materazzi powalił.

Comment

• grzeber
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 2899

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech
                      Śmiejcie się, ale ma Zizu parę w łepetynie. Takiego chłopa jak Materazzi powalił.
                      Poprostu dobrze gra głową .
                      pozdrawiam
                      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• mluk
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.01
                        • 778

Hmmm....

Zidane został właśnie wybrany na najlepszego piłkarza turnieju...

Czy to nie zakrawa na kpinę?

PS. Wyjeżdzam na urlop

pozdrawiam
                        "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

Comment

• robox
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.11
                          • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech
                          Nie zapominajmy, że Włosi są też mistrzami w "piłkarskim aktorstwie".

Comment

• baklazanek
                            † 2014 Piwosz w Raju
                            • 2001.08
                            • 3562

Przegięcie totalne. Tak zwany przez naszego ulubionego komentatora ?Zizu? rozegrał dwa dobre mecze, a w pozostałych mógł by go nawet Szymkowiak zastąpić. Francuz w porównaniu do wspomnianego już przeze mnie Cannavaro nawet się nie umywał! Kilka poziomów różnicy. Widocznie FIFA co 4 lata postanowiła wybierać tylko tych, którzy lubią się pokazywać w reklamówkach telewizyjnych.
                            A co do upadku Włocha, po uderzeniu go z ?byka?, ?baśki?, czy też ?misia?, to, jak najbardziej było w tym sporo aktorstwa. Tak samo było w przypadku Figo. Holender dostał ledwo co(ale i tak czerwona kartka powinna być),a upadł tak, jak by dostał cios od zawodnika walczącego w K2. Najlepszy i tak był C. Ronaldo. Powinien dostać, jakieś tam maliny, które wręcza się aktorom za najgorsze role. Jego upadki podczas, których jeszcze bezczelnie gapił się na sędziego, czy gwizdnie faul, były naprawdę żenujące. Nawet Inzghi tak nie udaje.

Comment

• JAckson
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek
                              Nawet Inzghi tak nie udaje.
                              Bo Inzaghi jest mistrzem udawania i jak udaje to widać, że nie udaje
                              MM961

Comment

• iron
                                🍼🍼
                                • 2002.08
                                • 6771

Złota piłka dal Zidane'a to przegięcie - po pierwsze dlatego, że faktycznie miał niezłe momenty (cokolwiek by to nie znaczyło), ale tylko tyle - nie grał dobrze przez cały turniej.
                                Po drugie - to co wczoraj zrobił (niezależnie od tego jak był prowokowany przez Materazzi'ego) powinno go wykluczyć z wszelkich nagród dotyczących tego mundialu.

Mnie poza już wspomnianymi w tym wątku piłkarzami, podobali się (nie z wyglądu ma się rozumieć):
                                Camonaressi (być brzydszym od Ronaldhinio to już coś), Gattuso (taki walczak), Messi, no i bramkarz Portugali - Ricardo.

No i podobały mi się niektóre fanki, zwłaszcza te mniej odziane
                                Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2006-07-10, 14:25.
                                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment