Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Przy piwie o… odchudzaniu

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
    Dania, Kopenhaga, Kultorvet 11, Skaal Craft Beer
    Serokomlak
    Klimatyczny pub na skraju kopenhaskiej starówki, przy placu o nazwie Kultorvet, od którego zaczyna się deptak. 48 kranów z piwnym rzemiosłem. Do tego piwa z butelek i puszek z lodówek. Piwa dobrze opisane, dość różnorodne zarówno pod względem stylów, jak i producentów. Barman jest komunikatywny...
    2025-10-10, 00:20
  • darekd
    Köstritzer, Spezial Pils
    darekd
    To jest następca ich dietetycznego pilsa (chyba "Dia" piwa wyszły z mody):

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...di%C3%A4t-pils

tylko, że jeszcze bardziej odfermentowany. Z 11,1% ekstr. wyciągnęli 5,5% alk. Taki wynik w nie robi wrażenia na producentach polskich,...
    2022-07-03, 23:35
  • piwobezzboza
    Piwo bez zboża
    piwobezzboza
    Jestem na diecie paleo i nie jadam zbóż za wyjątkiem sorgo i gryki. Jadam produkty zbożopodobne typu ryż, kasza. Czy znajdę piwo, które będzie zgodne z moją dietą? Coraz więcej ludzi stosuje tę dietę, więc jest to temat wart uwagi. Oczywiście dieta paleo wyklucza alkohol, ale raz na jakiś...
    2017-08-31, 09:39
  • darekd
    Heller-Trum, Aecht Schlenkerla Rauchbier Fastenbier
    darekd
    Piwo warzone na okres Wielkiego Postu i chyba dlatego ma nieco większy ekstrakt 14,5% żeby wspierać organizm w zaostrzonej niegdyś postnej diecie (wg ratebeer). Alk. 5,5%

Od 2015 r. rozlewane do butelek.

Aromat - jest wędzenie, ale jak na ten browar to wydało mi się...
    2016-04-23, 00:47
  • żąleną
    Sobota 8 stycznia 2005, Warszawa, Żą kulinarzy
    żąleną
    Dobra, może tym razem się uda. W sobotę tzw. chata wolna, więc zapraszam głodomorów na wielkie żarcie. Chorzy z przejedzenia będą mogli przenocować. Chorzy z przepicia takowoż.

Głosować mi tu raz-dwa w ankiecie co jeść chcecie, a to właśnie dostaniecie, choćbyście na...
    pizzę
    17,65%
    3
    pilaw, czyli ryż zapiekany w sosie pomidorowym
    17,65%
    3
    spaghetti z sosem roqueforte (czy jak to się tam pisze)
    47,06%
    8
    gulasz z soczewicy
    17,65%
    3
    2005-01-07, 02:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...