Nie ballinga, tylko ekstraktu rzeczywistego. Trzeba uwzględnić alkohol. I nie 80% tylko max 80% - węglowodany stanowią 70-80% ekstraktu rzeczywistego. 
W praktyce, przy normalnej fermentacji można przyjąć, że węglowodanów jest taki procent, ile wynosi balling końcowy (pozorny).
Oczywiście przy piwach dosładzanych te obliczenia nie mają sensu.
					W praktyce, przy normalnej fermentacji można przyjąć, że węglowodanów jest taki procent, ile wynosi balling końcowy (pozorny).
Oczywiście przy piwach dosładzanych te obliczenia nie mają sensu.
 
		
	 
							
						 
		
	
 
							
						 
							
						 
		
	 
							
						 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 ), przy warzeniu którego nie były użyte pszenica i kukurydza. Jak do tej pory piłem piwo Neumarkter Lammsbrau Glutenfrei - "organiczny" pilsner o całkiem dobrym smaku.
), przy warzeniu którego nie były użyte pszenica i kukurydza. Jak do tej pory piłem piwo Neumarkter Lammsbrau Glutenfrei - "organiczny" pilsner o całkiem dobrym smaku.
Comment