BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Browar restauracyjny działający na terenie browaru przemysłowego, to niezbyt częste rozwiązanie, a już na Ukrainie dosyć unikalne.
Nie znając dokładnie tematu, sądziłem że to może jakaś zmyłka, że może warzone piwo jest w przemysłowym, a tylko nadaje się mu etykietkę piwa...
Hopus - strong, bitter and blond. Tak stoi na etykiecie. Zawartość alkoholu 8,3%. Skład: woda, słód jęczmienny, cukier, 5 gatunków chmielu, drożdże. Piwo jest refermentowane w butelce.
Nie to jest jednak w tym piwie wyjątkowe. Rewelacyjna jest cała otoczka dotycząca tego piwa, a...
Aby tradycji stało się zadość na świętego Marcina upiekłem gęś (proboszcz nawet dał dyspensę na urządzenie imienin w piątek bo na weekend ludzie na wybory jadą ).
przepis z książki kucharskiej zmodyfikowałem o dodatki