BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Zima mi już nie straszna bo zakupiłem se wreszcie zimówki.Niech sobie sypie
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Dzisiaj prawdziwa zima dotarła do Przemyśla. Z racji górzystego ukształtowania terenu podróże samochodem mocno zostały utrudnone. A ja tam już czekam na wiosnę
w stolycy śniegu widzę, a widzę... (grunt to dobra perspektywa!) ponoć jest mroźno i nieprzyjemny wiatr (według świadków), ale ja wiem jedno - słońce tak świeci, że nie idzie przy kompie pracować, jakbym się nie ustawiała, światło gasiła, rolety zasłaniała... pozazdrościć spacerowiczom!
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Miałem dziś okazje jechac zakopianką z Rabki do Krakowa. DRAMAT!!! Zero pługów, tiry na lewym pasie blokują drogę. Od rana sypie (nadal) i minusowa temp. Nie dość że w około Krakowa zasypane drogi to jeszcze zamkniete pół miasta z powodu wizyty "kilku" VIPów z okazji 60 rocznicy wyzwolenia obozu w Oświęcimiu. A co będzie jutro to nawet nie myślę
Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.
Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:
1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
Browar z Newcastle. Na etykiecie zdjęcie znanego mostu z tego miasta - Tyne Bridge wybudowanego prawie 100 lat temu.
Browar jest sporo młodszy, obchodzi 25 rocznicę powstania.
Pale ale na chmielach: Azacca, Citra i Nectaron. 4,5% alk.
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
Comment