W Tychach powoli znaczy się wiosna. Śnieg znika w oczach, pozostały tylko wielkie płaty, zaś brud zwierzęcy i ten przemysłowy wychodzi na wierzch !
Nocą temp. nie przekracza 0, dniem dochodzi do +15. Przelotne opady deszczu !
Nie było jeszcze " w marcu jak w garncu " ale za to będzie chyba " kwiecień plecie ... " (?)
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Mam nadzieję, że to nie kolejny falstart wiosenny z mojej strony...Ale w Poznaniu wiosna!!!!!!
I tak ma zostać, bo zgubiłam rękawiczki
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Do dupy ta pogoda! Muszę zrezygnować z chłodzenia piwa za oknem i znów zacząć biegać do lodówki. A tak fajnie było
Marudzisz Jest pięęęęęęęęknie
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.
Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:
1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
Browar z Newcastle. Na etykiecie zdjęcie znanego mostu z tego miasta - Tyne Bridge wybudowanego prawie 100 lat temu.
Browar jest sporo młodszy, obchodzi 25 rocznicę powstania.
Pale ale na chmielach: Azacca, Citra i Nectaron. 4,5% alk.
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
Comment