BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
W Olsztynie ..... pogoda super.
Na Starym Mieście rozkwitły piwne ogródki, przez co mogłam sobie wypić Juranda "Mazurskie" - pod obiadzik, bo mnie dziś lenistwo naszło i samej robić mi się nie chciało.
Chyba zacznę częściej tak...
Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej informuje, że po południu dnia 13 maja oraz w nocy 13/14 maja 2003r. na terenie kraju wystapią burze, które w pasie od Zatoki Gdańskiej i Warmii po Górny Śląsk będą gwałtowne i połączone z intensywnymi opadami deszczu i silmymi porywami wiatru. Możliwy także grad. Spodziewana wysokość opadów miejscami może wynosić 20-40mm.
slavoy napisał(a) Jakiś czas temu przyszło faksem:
Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej informuje, że po południu dnia 13 maja oraz w nocy 13/14 maja 2003r. na terenie kraju wystapią burze, które w pasie od Zatoki Gdańskiej i Warmii po Górny Śląsk będą gwałtowne i połączone z intensywnymi opadami deszczu i silmymi porywami wiatru. Możliwy także grad. Spodziewana wysokość opadów miejscami może wynosić 20-40mm.
Opracował:
Dyżurny synoptyk Marek Sucharek
raz przynajmniej wróżkom od pogody coś udało się zgadnąć
przynajmniej w Warszawie "trochę" dawało dla oczu i uszu.
teraz jest cisza (przed kolejną burzą???)
Cyrkonia napisał(a) W Olsztynie właśnie błyska się, grzmi i leje że HO HO
A ja siedzę i patrzę jak to gamonie produkują się i nie potafią czytać poleceń.
Chyba robię sie wredna
Winno (przepraszam - piwno) być chyba: leje że H2O H2O
A propos produkcji gamoni, przypomniał mi się dowcip o Kozakach, ale on jest nie na temat, więc podam go tylko na życzenie.
Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.
Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:
1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
Browar z Newcastle. Na etykiecie zdjęcie znanego mostu z tego miasta - Tyne Bridge wybudowanego prawie 100 lat temu.
Browar jest sporo młodszy, obchodzi 25 rocznicę powstania.
Pale ale na chmielach: Azacca, Citra i Nectaron. 4,5% alk.
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
Comment