Znakomitą prognozę pogody znajdziecie na stronie http://meteo.icm.edu.pl/ . Na dzisiejszy wieczór zapowiadają spore opady w rejonie Sudetów i Kotliny Kłodzkiej.
W Lubinie patelnia była do godziny osiemnastej. Tutaj nastąpiła nagła zmiana, burza połączona z wyładowaniami atmosferycznymi i... leje do teraz. No i piwo ładnie wchodzi .
Wczoraj we Wrocławiu było prawdziwe oberwanie chmury oraz bardzo gwałtowna burza, ale dziś od rana znowu jest duszno i upalnie. Tylko jęzor zwiesza się do ziemi, człowiek dusi się w biurze i marzy mu się ...
A w Warszawie, po wczorajszych (krótkich, bo krótkich, ale jednak) opadach, temperatura o 7:00 - 23°C, niebo zachmurzone…daje nadzieję. Rewelacja to co prawda nie jest, ale żyć się już da
Małażonka napisał(a) A w Warszawie, po wczorajszych (krótkich, bo krótkich, ale jednak) opadach, temperatura o 7:00 - 23°C, niebo zachmurzone…daje nadzieję. Rewelacja to co prawda nie jest, ale żyć się już da
Na Bemowie dodatkowo mgła. Widoczność nie za duża, ale na tyle duża, aby trafić butelkę piwa
W Rudzie tak małe zachmurzenie, że słońce przebija.
Idąc po pub'ach w Zabrzu byłem cały mokry-chyba już zostanę w domu.
Może wieczorem na jakieś piwko wyjdę.
Albo ta pogoda mi nie służy, albo się czymś podtrułem.
Dziś tylko jeden browar, ale już mi pomału cieknie ślinka na drugiego, gdy wieczorem się chłodniej robi.
Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.
Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:
1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
Browar z Newcastle. Na etykiecie zdjęcie znanego mostu z tego miasta - Tyne Bridge wybudowanego prawie 100 lat temu.
Browar jest sporo młodszy, obchodzi 25 rocznicę powstania.
Pale ale na chmielach: Azacca, Citra i Nectaron. 4,5% alk.
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
Comment