Pytam z ciekawości - na jakiej głębokości masz zakopane sączki?
Szambowóz
Collapse
X
-
Generalnie, teoretycznie, zaleca się opróżnianie szczelnego szamba (nie mylić z przydomową oczyszczalnią ścieków) co ok. 10 dni, ponieważ przez okres dłuższy wytwarza się m.in. trujący metan.
Konia z rzędem (albo z szambowozem
) temu, kto to w Polsce tak często robi...
Ja kiedyś miałem szambo (szczelne!) 10 m. sześć. i opróżniałem je co ok 3,5 tygodnia...
Jedno pytanie - ale co to ma w ogóle wspólnego z piwem???
Oprócz tego, że współczynnik zapełniania szamba jest wprost proporcjonalny do współczynnika spożycia piwa
.
Comment
-
Trawa rośnie pięknie bo dostaje dużo zwiąków azotu, ale pewnego dnia jak związki azotu przekroczą graniczne ilości to trawe szlag trafi
i wszystko zżółknie, gdyż azot to popali. A to że system korzeniowy nie sięga do sączków to nic, bo działa podsiąk kapilarny i woda sobie "maszeruje" do góry.
To się powymądrzałem a temat rzeczywiście bardzo pasujący do typu forum
Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borátComment
-
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
Related Topics
Collapse
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...-
Channel: Belgia
-
-
Browar z Nowego Miasta Lubawskiego:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ejski-piwoteka
Ekstr. 20%
Alk. 7,9%
Aromat - dużo karmelu, toffi. Dużo...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie
. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
Znany browar piw pszenicznych z dolnobawarskiego Kelheim.
Lżejsza (ale nie lekka) pszenica - 11,5% ekstr, 4,9 % alk., 20 IBU uwarzona we współpracy/dedykowana zespołowi LaBrassBanda, który łączy bawarski folk oparty na instrumentach dętych z lekkim reggae, ska, itp. Czyli w zamierzeniu...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment